Aquests són els danys que la borrasca «Bruno» ha fet a Sabadell

El vendaval ha perdut molta intensitat després que el 112 hagi rebut 1.263 trucades per incidències relacionades en els darrers dies

per Redacció, 29 de desembre de 2017 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil ha desactivat aquest divendres al migdia l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) per la millora de les condicions meteorològiques i per la manca d’incidències en les darreres hores relacionades amb el vendaval. El pla queda en fase de prealerta per les darreres previsions del Servei Meteorològic, que indiquen que el vent serà intens aquest divendres al terç sud de Catalunya i a cotes altes del Pirineu. 

En els propers dies, el fort vent també podrà afectar altres zones com el prelitoral central aquest dissabte. No s'espera que aquestes ratxes fortes generin incidències generalitzades ni rellevants, però sí que pot produir alguna afectació de forma local, segons apunta Protecció Civil.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 1.263 trucades per incidències derivades del vent en aquest episodi de vent, la majoria per branques i altres objectes en carrers i carreteres, així com caiguda de tendals, cobertes i elements inestables en edificis. Per comarques, les trucades s’han fet des del Barcelonès 311, Tarragonès 205, Baix Llobregat 169 i Vallès Occidental 125, i per municipis, Barcelona 268, Tarragona 127, Reus 59 i Terrassa 42.


Segons el Servei Meteorològic, els registres de les ratxes màximes destacades entre el 26 i el 28 de desembre fins a les onze del matí han estat els 141,8 km/h registrats a Portbou, els 112,7 km/h de Certascan (2.400 m.), els 94 km/h d'Amposta, els 83,9 km/h de Castellbisbal o els 81,4 km/h del Port de Barcelona-Bocana sud.

Els efectes a Sabadell


A Sabadell, el vent dels darrers dies ha provocat diversos avisos i danys, concentrats en dimecres:

A les 10:32 hores, al carrer Portugal, 62, es produeix la caiguda de part d’una cornisa de la façana.

A les 10:56 hores, a la Ronda Jean Monet, un contenidor de reciclatge es desplaçat al centre de la calçada.

A les 11:02 hores, al carrer Balaguer, 1, es produeix la caiguda de rajoles de la façana d’un segon pis.

A les 11:04 hores, al carrer Germans Farguell amb el carrer Caresmar, es produeix la caiguda de cables elèctrics.

A les 11:08 hores, al carrer Salvany, 110-112, es produeix la caiguda d’arrebossat de la façana.

A les 12:41 hores, al carrer Dant, es produeix la caiguda d’un fanal.

A les 13:00 hores, al carrer Jardí amb la Rambla, un contenidor es desplaça i xoca amb un turisme que estava circulant.

A les 13:05 hores, a la carretera de Bellaterra, abans d’arribar a l’aeroport, es produeix la caiguda d’un arbre ocupant un carril de circulació.

A les 14:00 hores, al carrer Sant Isidor, 27, es produeix la caiguda d’un rètol publicitari a sobre d’un vehicle estacionat.

A les 14:00 hores, al carrer Illa amb el Carrer Sant Llorenç, es produeix la caiguda de vidres d’un edifici en desús.

A les 14:02 hores, al carrer Montseny, 50, es produeix la caiguda d’un fanal.

A les 14:25 hores, al carrer Sant Cugat, 50, es produeix la caiguda d’una làmina de revestiment de PVC d’uns 8 metres.

A les 14:41 hores, al carrer Casp amb el carrer Lope de Vega, es produeix la caiguda d’un tendall a sobre d’un vehicle estacionat.

A les 16:04 hores, al carrer Covadonga, 565, es produeix la caiguda de part d’elements de la façana i de la teulada.

A les 19:11 hores, al passatge Besalú, es produeix la caiguda d’un arbre d’uns quatre metres d’alçada.

En les actuacions per danys pel vent no s’han produït danys personals, han intervingut diverses unitats de Policia Municipal i en la majoria de casos s’han comptat amb la presència de bombers.

 

Participació