​Un nou menjador donarà servei als alumnes de l'Institut Jonqueres

Ajuntament i Creu Roja impulsen la iniciativa, on 30 joves de la zona nord podran accedir al servei de manera gratuïta

Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:28h
El nou servei de menjador de l’Institut Jonqueres ja està en funcionament. El projecte, que neix amb la voluntat d’atendre fins a 50 adolescents diaris, permetrà donar resposta a alumnat que ha finalitzat l’educació primària i que, per tant, no pot accedir al servei ni als ajuts menjador d’aquesta etapa educativa. Així mateix, i per mitjà d’un conveni entre l’Ajuntament i Creu Roja, 30 d’aquests nois i noies podran accedir al menjador de manera gratuïta.

El nou servei neix de la iniciativa Jove, menja tu!, Menjador per a adolescents a la zona nord, que va ser un dels projectes seleccionats en el marc dels pressupostos participatius Construint Ciutat per a l’any 2017. A partir d’aquesta iniciativa, es va proposar ubicar el servei a l’Institut Jonqueres, que disposava d’un espai adequat per acollir el projecte i que des d’un primer moment va mostrar plena disposició a fer realitat el servei. Per materialitzar l’acció, s’ha comptat amb la col·laboració de Creu Roja, que ja desenvolupa a altres municipis el projecte propi Menja sa a l’Insti, adreçat a adolescents de secundària.

Dins el servei que s’ofereix el menjador als joves, s’inclou no només el dinar, sinó també altres aspectes relacionats amb l’assoliment d’hàbits, rutines i valors. Així, per exemple i entre altres accions, són els mateixos alumnes els que diàriament col·laboren amb els monitors a l’hora de parar i recollir la taula.

Per finançar la iniciativa, que aquest curs disposa d’un total de 18.550 euros,
l’Ajuntament hi aporta prop d’11.500 euros i la Creu Roja, la resta.