L'Ajuntament de Sabadell restitueix la pancarta dels presos polítics de la façana

També ha tornat els llaços lluminosos i l'objectiu es tornar a penjar els llaços als equipaments municipals

La pancarta dels presos polítics a Sabadell, aquest divendres
La pancarta dels presos polítics a Sabadell, aquest divendres | Albert Segura
22 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:30h
L'Ajuntament de Sabadell ha tornat a penjar la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i els llaços grocs lluminosos que la Junta Electoral de Zona els va ordenar que els retiressin. Concretament, aquest divendres, i un cop ja han passat les eleccions al Parlament d'aquest dijous, s'ha optat per tornar a col·locar els elements, així com girar la pancarta, que s'havia posat d'esquena perquè no es llegís el missatge.

La decisió de la Junta Electoral ordenava retirar diferents símbols dels edificis municipals en considerar-los partidistes després que els grups municipals de Ciutadans i PP van denunciar els fets. Per això, la Junta al·legava que banderes, llaços i pancartes es poden identificar amb alguna de les candidatures que es presenten a les eleccions del 21 de desembre. Concretament, esmenta l’edifici consistorial, l’Ateneu, el Centre Cívic de Torre-romeu i la Torre de l’Aigua.
 
L'Ajuntament, però, va presentar tres recursos en què sol·licitava que es revoqués l’acord de la Junta Electoral, argumentant que no especifica quins són els símbols que s’han de retirar. A més, afegia que ara mateix a la façana de l’Ajuntament hi ha penjades tres pancartes amb tres lemes diferents, com també es mostrava, en una finestra, el símbol d’un partit polític concret, Ciutadans.
 
El govern local va decidir retirar-ho tot davant del silenci de la Junta Electoral, i per evitar qualsevol tipus de reacció adversa posterior. Un cop passades les eleccions, i tenint en compte que els presos polítics segueixen engarjolats, s'han tornat a col·locar ben visibles.
 

La pancarta dels presos polítics a Sabadell, girada. Foto: NacióSabadell / Cedida