El 21-D altera la quotidianitat del centre de Sabadell

Adults fent cues a les escoles i poca presència de vehicles pels carrers del centre | El groc es deixa veure en les seves tonalitats en la vestimenta d'algunes persones

Ciutadans votant a l'Escola Nostra Llar
Ciutadans votant a l'Escola Nostra Llar | Juanma Peláez
21 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:53h
Carrers sense cotxes a les voreres, tràfic fluid i els carrers gairebé deserts de canalla. I a les escoles adults fent cua per votar, mentre alguns comerços aixecaven persianes i d’altres l’enllestien per afrontar una atípica jornada laboral. Els veïns de la zona del centre han estat puntuals i, per exemple, a l’Escola Industrial, poc abans que obrissin les portes, gairebé una cinquantena de persones s’aplegaven a les portes del centre. Ho feien, però, en una d’equivocada, amb la qual cosa ha provocat que els primers fossin els últims. De seguida la sala s’ha omplert i el caliu humà ha fet pujar la temperatura, després que la nit hagi deixat baixes temperatures a la ciutat.

Un escenari semblant a l’Escola Joanot Alisanda, una fila de persones a l’exterior esperava per votar en una de les meses. El groc i les seves diferents tonalitats han estat presents, sobretot en forma de bufanda i els controvertits llaços, també. De totes les mides i formes, en format pin, de tela i de plàstic, entre d’altres. També hi ha hagut qui ha debutat en participar d'uns comicis i s'ha volgut retratar votant.  
 

Una adolescent es fa una fotografia votant Foto: Albert Hernàndez


Uns metres enllà, a l’Escola Miquel Martí i Pol, s’ha llevat sense el rebombori d’un matí lectiu i tot i que han desfilat votants, no han generat cues com en d’altres col·legis a primera hora. A l'escola Nostra Llar, on la policia espanyola va irrompre el passat 1-O, sí que ha viscut un matí mogut, a més de l'agitada assistència, ho ha estat per l'arribada de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

A l’Institut Pau Vila i l’Escola Teresa Claramunt, les anades i vingudes de gent d’aquests dos centres veïns ha estat la tònica. El Teresa Claramunt, però, s’ha donat el cas de dues persones que estaven empadronades a Sabadell des de feia pocs mesos, però no apareixien a les llistes i el cens els havia citat a la carretera de Molins de Rei, 101.
 

Dues persones decidint-se per una de les paperetes Foto: Albert Hernàndez


Anècdotes i fets aïllats, que de ben segur s’han produït arreu, però per sobre de tot ha imperat la normalitat, tant en la constitució de les meses com en la votació i el comportament dels votants i la seva vestimenta. Això sí, el que més s’ha escoltat pel centre: “Doncs, ja està. Ja hem votat... un altre cop!”.