Carme Forcadell torna a l'escola Nostra Llar: «A diferència de l'1-O, avui s'ha pogut votar amb llibertat i dignitat»

La presidenta del parlament vota a l’escola Nostra Llar de Sabadell, on no ho va poder fer l’1-O per l’assalt policial al centre educatiu | Assegura que “estem sempre amb Junqueras” i lamenta que hi hagi candidats que no hagin pogut votar presencialment

Carme Forcadell ha votat a l'escola Nostra Llar
Carme Forcadell ha votat a l'escola Nostra Llar | Juanma Peláez
Albert Segura
21 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:03h
La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha tornat a votar a l'escola Nostra Llar, el seu col·legi electoral habitual. Ho fa després que el passat 1 d'octubre ho va intentar fer en el marc del referèndum, una intenció que es va veure frustrada per l'assalt de la policia espanyola al centre educatiu a la recerca d'urnes i paperetes.

Donat que es disposava de cens universal, Forcadell es va desplaçar primer a l'Escola Industrial i posteriorment a la Joanot Alisanda, on finalment va poder emetre el seu vot. "La diferència amb l'1-O es notòria, avui s'ha pogut votar amb llibertat i dignitat, i aquell dia no", ha assenyalat Forcadell, que ha arribat a l'escola a peu i ha saludat els agents dels Mossos d'Esquadra que hi havia davant l'edifici i alguns veïns que esperaven poder votar.
 

La presidenta del Parlament ha recordat que aquestes "no són unes eleccions normals perquè no s'han produït en una situació normal, hi ha candidats que no han pogut votar presencialment", ha destacat. En aquest sentit, ha remarcat que avui cal que els catalans omplin les urnes.

"No ens han fet por les urnes i toca omplir-les, faig una crida a què tohom vagi a votar, que votin en llibertat i que votin amb el cap i el cor per l'opció que representi millor els interessos de Catalunya". Amb tot, ha assegurat que els resultats que surtin de les urnes avui s'hauran d'acceptar: "Si no, no seríem un país democràtic", ha destacat.
 

Amb tot, Forcadell ha assegurat que "estem sempre amb Junqueras", traslladant el seu suport al candidat d'ERC després que s'hagi sabut que l'han sancionat amb cinc dies sense poder sortir de la seva cel·la a la presó d'Estremera. La presidenta ha assegurat que passarà la resta de la jornada al Parlament.
 

L'escola Nostra Llar, amb la pintada de Foto: Juanma Peláez