sostenibilitat

Castellar renova l'enllumenat públic apostant per l'energia solar

Són una quarantena de punts, entre els quals zones on no arriba la xarxa elèctrica

per Redacció , 25 de desembre de 2017 a les 12:00 |
Model de punt de llum que s'instal·larà a Castellar del Vallès | Ajuntament de Castellar del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès preveu instal·lar el 2018 40 punts de llum a la via pública que s’alimentaran amb energia solar. Els fanals, que contenen lluminàries LED, es distribuiran a l’Àrea de Passeig del Pla de la Bruguera, en diversos pipicans i localitzacions on no arriba la xarxa elèctrica.
 

Del total de punts, deu es finançaran mitjançant una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona de l’any 2016 que ha estat notificada recentment; cinc més seran de compra directa amb càrrec al pressupost municipal; els 25 restants es troben inclosos com a millora en el plec d’adjudicació del contracte de manteniment de l’enllumenat públic, que es troba en tràmit de resolució.
 

La xifra podria arribar als 65 fanals solars si la Diputació concedeix una altra subvenció per al mateix concepte que s’ha sol·licitat aquest any.
 
36 hores de vida 
 
Les lluminàries que s’instal·laran disposen de bateria amb una autonomia de 36 hores (o 3 dies en horari nocturn) i de la possibilitat de regulació de la potència, de manera que durant 3 hores funcionen a 20 Watts, mentre que la resta del cicle ho poden fer a 10.
 
Segons un mapa que han realitzat els serveis tècnics municipals, 25 fanals es col·locaran al llarg de 550 metres a l’Àrea de Passeig del Pla de la Bruguera. Es tracta d’un tram no il·luminat que comença després de la rotonda de la carretera de Sabadell amb el carrer del Bages i arriba a la cruïlla amb el carrer del Garraf.

Altres punts de col·locació de punts de llum solar previstos són el parc de Colobrers, els pipicans de la ronda de Llevant i Can Carner i unes pistes de petanca situades també a Can Carner.
 

 

Participació