Satisfacció entre taxistes de Sabadell per la sentència de Brussel·les que obliga a regular Uber

Elite Taxi Sabadell aplaudeix la resolució del Tribunal de Justícia de la UE, tot i avisar que és "una batalla guanyada dins la guerra" contra la plataforma americana

Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:55h
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt que Uber és un servei de transport i, per tant, s'ha de regular i sotmetre's a les llicències que estableixin els estats membres. "Molt bona notícia", han exclamat des de Elite Taxi Sabadell. Encara que expressen cautela, "és un gran pas, però és una batalla guanyada dins la guerra" que des del col·lectiu tenen declarada a la firma nord-americana. 

La plataforma recorda que la sentència fa referència al servei Uberpop, que es va prohibir a l'Estat el 2014, i per això remarca que l'objectiu és que "es recuperi" la Llei del Transport original. És a dir, 30 llicències de VTC (vehicles amb conductor) per cada taxi. Es feliciten per una setmana amb bones noves, el impuls de llicències paral·leles de Barcelona i Madrid al sector del taxi i "la bona predisposició" obtinguda en la reunió improvisada amb l'Ajuntament de Sabadell

Per aquest motiu, han expressat "estar molt il·lusionats". Un grup de taxistes d'aquesta agrupació s'ha desplaçat fins a la capital catalana per celebrar la decisió de Brussel·les. 

L'associació Professional Elite Taxi de Barcelona va ser la impulsora del litigi al denunciar Uber Spain el 2014 per competència deslleial contra el gremi.