Elisabeth Oliveras (ERC) esdevé nova Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès

Redacció
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:30h
Imatge dels nous regidors de Sant Quirze del Vallès.
Imatge dels nous regidors de Sant Quirze del Vallès. | Ajuntament de Sant Quirze

La cap de llista de Junts per Sant Quirze - ERC s'ha convertit en la nova alcaldesa del municipi. El Ple d'investidura s'ha celebrat al celler de la masia de Can Barra i la republicana s'ha proclamat alcaldessa amb els vots a favor dels 8 regidors d'aquesta formació i el de la ICV-Els Verds, Marta Baldrich, qui també formarà part del nou govern municipal. Per la seva banda CiU s'ha abstingut en la votació i els dos regidors de Ciutadans han votat en contra. 

En el seu discurs d'investidura Oliveras ha dit que vol "transmetre aquella sensació de sentir-se dipositària de la custòdia d’un tresor propietat de molta gent, de tot un poble per ser més exactes, i del que cal ser curós en el seu manteniment i honest en la seva vigilància".

Per la seva banda, Marta Baldrich, d’ICV, ha apuntat que cal una apropiació cívica de la política: "Cal aconseguir la mobilització de persones i grups que no es resignen a ser espectadors de la cosa pública i volen ser actors de la democràcia, que volen una renovació de la nostra democràcia que incorpori la diversitat i riquesa de la nostra societat".

David Sánchez, portaveu de Ciutadans, ha declarat que actuaran amb responsabilitat des de l’oposició "amb els ulls ben oberts i les orelles encara més obertes" tant per donar el seu punt de vista per allò que sigui bo per als veïns com per a aquelles actuacions i polítiques fetes per l’equip de govern que siguin dignes de recolzar-les. "Esperem que la nostra participació sigui acceptada des de la voluntat de treballar en benefici del que importa, que és el ciutadà", ha indicat.

Sílvia Peralta, portaveu del PSC, ha manifestat que les responsabilitats d'aquesta formació i la seva manera d’entendre la política ha estat i serà sempre "en positiu, treballant propostes constructives en benefici de la ciutadania". En aquest sentit s'ha compromès a seguir en aquesta línia  de l’oposició".

L'exalcadessa, ara regidora portaveu de CiU Montserrat Mundi, ha afirmat que CiU no tindrà actituds negatives ni retrets. "En cap cas farem oposició a tot i perquè sí. Serem responsables i actuarem sempre d’acord amb el nostre programa  i amb l’actuació que hem realitzat en aquests vuit anys".