Sant Cugat començarà a restringir el trànsit a partir de 2018 en episodis de contaminació

La mesura passarà a ser definitiva el 2020 | El consistori crea una etiqueta només pels residents i que els permetrà circular pel nucli urbà | Serà el primer municipi de menys de 100.000 habitants d'aplicar aquestes restriccions

La tinent d'alcalde mostrant les noves senyalitzacions
La tinent d'alcalde mostrant les noves senyalitzacions | Albert Hernàndez
Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:48h
L'1 de desembre Barcelona avançava la normativa de prohibir la circulació dels vehicles més contaminants en episodis de contaminació. Un mes després, serà Sant Cugat la població que apliqui aquestes mesures restrictives. A partir de l'1 de gener de 2018, aquells automòbils que no tinguin qualsevol dels quatre distintius que classifiquen l'impacte mediambiental, no podran entrar al nucli urbà. 

"Pretenem treure els cotxes del centre", ha dit la tinent d'alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira. Tot i així, els censats a Sant Cugat i que paguen l'impost de circulació a la localitat rebran una etiqueta que els permetrà circular sense problemes. En breu començaran a instal·lar-se panells per les diferents zones.  

Paraira ha assenyalat que l'afectació serà "en una àrea àmplia de la ciutat". "Ens sumem a l'aposta de l'àrea metropolitana", ha subratllat i ha continuat, "tot i ser un municipi amb menys de 100.000 habitants, que no està obligat adoptar aquestes mesures, les impulsem".   

La zona de baixes emissions que delimita la ciutat Foto: Albert Hernàndez


Per tal de dur a terme aquesta iniciativa hi haurà "controls aleatoris" que duran a terme policies locals o agents cívics. La tinent d'alcalde no ha descartat la possibilitat "d'instal·lar càmeres en el futur". Paraira ha avisat que "s'hauran de canviar hàbits" i malgrat l'amenaça de sanció econòmica a la que s'exposa l'infractor, "des del consistori posarem facilitats per a l'adaptació".   

En aquest sentit, durant l'època nadalenca es farà una prova pilot, habilitant dos aparcaments a les rodalies de la zona centre per deixar els turismes. Un primer termòmetre de la posada en marxa d'aquesta mesura, que té l'horitzó definitiu el 2020.