Sabadell es marca com objectiu que cap nen es quedi sense saber nedar

L’Ajuntament posarà en marxa un programa per ensenyar a nedar a tots els nens i nenes

La piscina de La Bassa
La piscina de La Bassa | Albert Segura
Redacció
20 de desembre del 2017
La ciutat de Sabadell encetarà el curs escolar 2018-19 amb una nova iniciativa municipal per fomentar que els infants sàpiguen nedar. Alumnes del primer curs de Primària de les escoles de Sabadell podran participar a partir de mes de setembre en un nou programa municipal de formació en natació: Cap nen i nena sense saber nedar, que els permetrà aprendre a nedar o a millorar la seva tècnica.

L'activitat formativa tindrà lloc en horari lectiu i s’implantarà de manera progressiva al llarg dels propers 3 anys. Previsiblement es començarà per les escoles que pertanyen al Pla Educatiu d’Entorn (PEE), tot i que cal una taula tècnica per acabar de definir el projecte. "L’objectiu és que sigui un programa universal i sense discriminació", destaca la regidora d'Esports, Marisol Martínez.

Martínez ha destacat també la voluntat de difondre l’esport com a part imprescindible per a l’educació integral de la ciutadania i com a instrument de promoció de la ciutat. L’objectiu passa per garantir una pràctica digne i de qualitat en els equipaments esportius de la ciutat i, alhora, atendre la diversitat i treballar a través de la pràctica esportiva la cohesió territorial.