​El Taulí obté el màxim reconeixement de qualitat en el tractament de malalties inflamatòries intestinals

Situa l'hospital com un referent a nivell nacional i internacional

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:39h
Equip de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal Parc Taulí
Equip de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal Parc Taulí | Hospital Parc Taulí de Sabadell
La Unitat de Malaltia Inflamatòria del Parc Taulí ha obtingut l’acreditació de qualitat de la Fundació Ad Qualitatem, que certifica el compliment dels màxims estàndards de qualitat en la seva activitat assistencial, situant així el centre com un referent a nivell nacional i internacional.
 
El reconeixement forma part d’un procés impulsat, de forma conjunta, pel Grup Espanyol de Treball de Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa, la Fundació Ad Qualitatem i la companyia biofarmacèutica AbbVie, que té com a objectiu millorar i homogeneïtzar la prestació assistencial als pacients a tot l’Estat.
 
La complexitat d’assistència als pacients, es calcula que a Catalunya, segons els darrers estudis epidemiològics de 2016, hi ha una incidència de 353 per 100.000 habitants amb colitis ulcerosa i 191 per 100.000 de malaltia de Crohn, el Taulí se’n diagnostiquen 50 casos l’any, fa necessària la implantació d’una unitat funcional per a una atenció especialitzada, multidisciplinar i orientada al pacient.
 
A l’hospital vallesà aquesta unitat està formada per professionals d’infermeria, metges de gastroenterologia especialitzats en malaltia infamatòria intestinal, cirurgians i radiòlegs especialitzats en patologia abdominal. A més de comptar amb el suport de reumatòlegs, dermatòlegs i nutricionistes.