El vent protagonista durant mitja jornada

Juntament amb la nuvolositat incrementarà la sensació de fred

Imatge d'un vidre de cotxe glaçat aquesta nit amb els icònics flocs congelats
Imatge d'un vidre de cotxe glaçat aquesta nit amb els icònics flocs congelats | Cedida
Redacció
19 de desembre del 2017

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts hi haurà cel serè o poc ennuvolat per núvols alts, així com per alguns núvols mitjans a sotavent del Pirineu occidental a partir de migdia. Malgrat això, de matinada el cel es mantindrà localment mig ennuvolat al litoral i prelitoral, mentre que al vessant nord del Pirineu la nuvolositat minvarà de matinada i des del matí quedarà serè o poc ennuvolat amb algun interval de núvols baixos.

Independentment, fins a mig matí i de nou durant la nit hi haurà estrats baixos al prelitoral sud, a l'altiplà Central i a la resta de Ponent, per bé que al nord d'aquest darrer sector persistiran durant tot el dia.

A primeres hores de la matinada s'espera alguna precipitació feble, aïllada i al vessant nord del Pirineu, així com a l'extrem sud del litoral i prelitoral durant la matinada que deixaran acumulacions entre minses i poc abundants. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.000 metres.

La temperatura mínima lleugerament més baixa i oscil·larà entre els -8 i -3º C al Pirineu; entre -6 i -1º C al Prepirineu, la depressió Central i el nord del prelitoral; entre -2 i 3º C a la resta del prelitoral, i entre 2 i 7º C al litoral. La temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més alta i es mourà entre 4 i 9º C al Pirineu; entre 5 i 10º C al Prepirineu i la depressió Central; entre 7 i 12º C al prelitoral, i entre 10 i 15º C al litoral.