Juli Fernàndez ja és alcalde de Sabadell

L'alcalde ha estat investit amb el suport dels regidors de la Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell

Nació Sabadell
14 de juny del 2015
Actualitzat a les 9:22h
Juli Fernàndez, en la investidura com alcalde
Juli Fernàndez, en la investidura com alcalde | Albert Segura

Juli Fernàndez, en la investidura com alcalde. Foto: Albert Segura


Juli Fernàndez (ERC) s'ha convertit en el nou acalde de Sabadell. El republicà ha estat investit gràcies als vots favorables dels grups municipals d'ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell. Més de 300 persones s'han aplegat a l'interior del consistori per assistir al Ple d'investidura que s'ha celebrat aquest dissabte. A banda, a l'exterior de l'edifici s'han concentrat un centenar més que han llançat una traca valenciana per celebrar la proclamació del nou batlle. 

Juli Fernàndez ha estat investit alcalde a les 13.35 hores, després d’una sessió plenària en què els grups municipals han posat sobre la taula els seus arguments per decantar el sentit del vot del seu partit. Fernàndez ha posat èmfasi en la voluntat d’atacar la situació d’emergència social que afecta la ciutat, la voluntat transformadora en diferents àmbits com l’urbanístic, l’econòmic o l’ocupacional, i el paper que Sabadell ha de jugar en el pla sobiranista.
 
L’alcalde ha començat el seu discurs demanat que tot i que oficialment el seu nom és Julià, a partir del dia d’avui tot aquell qui ho vulgui li pot dir pel nom amb què tothom el coneix, Juli. Fernàndez ha destacat que treballarà els propers dos anys com a màxim representant de la institució pel bé comú i l’interès general: “Ho farem per sobre dels interessos personals i amb dedicació exclusiva a la ciutat”, ha assenyalat.
 
Així mateix ha destacat la necessitat de tornar el bon nom a Sabadell, potenciant les seves virtuts i tancant la porta d’una vegada per totes a la situació que el municipi ha creuat des de l’esclat del “cas Mercuri”. “Des de l’Ajuntament impulsarem l’exercici d’acusació particular en el “cas Mercuri”, perquè no passarem pàgina si no fem tot el que podem”, ha assenyalat.
 
En quest mateix sentit, ha retret la manera com en els darrers anys s’ha comportat el govern local, i ha assegurat que ara tocarà parlar de tot amb la resta de forces de l’oposició i les entitats ciutadanes amb l’objectiu de prendre decisions adaptades a la voluntat majoritària del poble.
 
L’alcalde ha destacat que els objectius passaran per atacar la situació d’emergència que viuen molts ciutadans, en una ciutat amb 17.000 aturats. “Serem exigents amb els llocs de treball que es creïn, i hem de ser capaços de detectar les oportunitats que tenim, compartides amb els agents socials”, ha afegit.
 
En aquesta mateixa línia considera que cal situar Sabadell on li pertoca gràcies a les sinergies que es poden generar amb altres ciutats de l’entorn, aprofitant la proximitat amb Barcelona, i els nuclis de generació de coneixement de què es disposa com els campus universitaris. L’atac al fracàs escolar és un altre dels punts d’interès a tractar, així com l’elaboració d’un nou POUM, culminar el soterrament dels FGC, treure les terres del Parc del Nord, definir el Passeig, la Plaça d’Espanya o la interconnexió entre la C-58 i la carretera B-124.
 
“Catalunya viu moments històrics i Sabadell no n’està al marge, el govern de la ciutat està inequívocament compromès amb la creació d’una República catalana neta i justa, i restem a la disposició del President de la Generalitat i el Parlament sortint del 27 de setembre”, ha afegit. Fernàndez ha acabat el seu discurs cridant “Visca Sabadell i Visca Catalunya Lliure”.
 
Un vot que no volia sortir i escridassades
 
El moment de tensió s’ha viscut en el recompte d’un dels últims vots. Dintre de l’urna s’hi ha localitzat un paper sense sobre, però ràpidament s’ha resolt que es tractava d’un error. Moltes cares han empal·lidit, donat que en aquell moment la investidura de Juli Fernàndez depenia tan sols d’un vot.
 
El Ple ha comptat amb la presència de molts ciutadans, que per problemes d’espai han seguir la sessió des del replà del primer pis de l’Ajuntament o bé des del vestíbul d’accés a l’edifici, on s’hi ha instal·lat una pantalla per seguir la retransmissió en directe. Molts dels assistents eren partidaris de la investidura de Juli Fernàndez, i han escridassat els discursos d’altres candidats, sobretot els del PSC, Josep Ayuso, del PP, Esteban Gesa, i de CiU, Carles Rossinyol.