Taxis de Sabadell estacionen a l’Ajuntament perquè s’escoltin les seves demandes

Una seixantena de vehicles envaeixen la zona alterant l’aspecte nadalenc | Elite Taxi Sabadell dona la recaptació dels donatius dels serveis socials de la vaga del 29-N a un projecte pediàtric del Taulí

Taxistes de Sabadell protestant a les rodalies de l'Ajuntament
Taxistes de Sabadell protestant a les rodalies de l'Ajuntament | Nació Sabadell / Cedida
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat el 20 de desembre a la 13:55h

La plaça Doctor Robert i el Racó del Campanar han estat envaïts per una seixantena de taxis aquest dilluns al matí. Una estampa que ha despertat la curiositat dels passejants i és que a la Fira d’Artesans i la Fira de Santa Llúcia del Centre s’hi han sumat aquest volum de vehicles, acompanyats del “soroll” que fan els taxistes en aquest tipus de protesta, els petards.
 
La concentració, convocada per Elite Taxi Sabadell, però que des de la plataforma han defensat la suma de qualsevol col·lectiu o particular, ha buscat lliurar les seves demandes a l’Ajuntament. Unes reivindicacions, per altra banda, com han assegurat des d'Elite “fa temps” que estan reclamant. Es tracten de millorar les ubicacions de les parades que hi ha per la ciutat, així com impulsar ordenances en l’àmbit del transport públic.
 

La comitiva a punt de sortir cap al centre a l'Hotel Attica 21 Foto: Nació Sabadell / Cedida
 

Taxistes de Sabadell a la plaça Doctor Robert Foto: Nació Sabadell / Cedida
 

Els taxis han dut eslògans de reivindicació Foto: Nació Sabadell / Cedida


En aquest sentit, la plataforma ha remarcat que vol “formar part del dia a dia” de Sabadell, per exemple que durant la Festa Major s’inclogui l’oferta de taxis, juntament amb la dels autobusos. Així mateix, que la Policia Municipal es pugui formar per tal de “detectar intrusisme laboral” en l’àmbit del taxi com ja s'està fent al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 
 
La idea d'Elite era lliurar aquestes propostes al consistori, però l’alcalde, Maties Serracant, i el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, han mantingut una reunió improvisada amb alguns membres. El compromís amb el qual han sortit d’aquesta trobada ha estat una reunió el 9 de gener amb tots els actors implicats per tal “d'avança” en les seves demandes. "Hi ha una molt bona predisposició", han afirmat des d'aquest col·lectiu.

Nova donació al Taulí 

Igual que va fer amb la vaga de 24 hores del juliol, Elite Taxi Sabadell ha donat la recaptació de la protesta del passat 29 de novembre. Un total de 1.362 euros s'han destinat al projecte Una Onada de Petits Somriures, de l'Hospital Parc Taulí. Una quantia recollida de les donacions dels serveis que van dur terme, de caràcter social, malgrat l'aturada. 

No era la primera vegada que organitzaven aquest acte solidari, per això des del projecte pediàtric se'ls va facilitar unes guardioles personalitzades. La majoria van tornar farcides d'euros.