El Ple d'investidura a Sabadell, en veu dels nous portaveus

Intervencions dels candidats en la sessió

Nació Sabadell
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 21:54h
Joan Carles Sánchez, Juli Fernàndez i Maties Serracant
Joan Carles Sánchez, Juli Fernàndez i Maties Serracant | Albert Segura
 

Joan Carles Sánchez, Juli Fernàndez i Maties Serracant. Foto: Albert Segura


Els portaveus dels nous grups municipals han fet les seves primeres intervencions en la renovada corporació. Més de 300 persones han assistit al Ple d'investidura que s'ha celebrat aquest dissabte a l'Ajuntament.

Esteban Gesa (PP)

El regidor del PP, Esteban Gesa, ha aprofitat l'ocasió per demanar al nou equip de govern que posi per davant els interessos de la ciutat als propis. En aquest sentit ha dit que Sabadell “no pot tornar a ser el focus d'atenció mediàtica pels cassos de corrupció” i ha advertit que cal treballar per tornar a esdevenir “un municipi emprenedor que sigui l'enveja de la comarca, amb polítiques de promoció econòmica i executant els projectes urbanístics estancats”. Gesa també ha estès la mà al nou equip de govern i ha dit que sempre que treballin en aquesta direcció i en compliment amb les lleis i les normatives vigents, comptarà amb el seu suport. “ Ho farem així perquè li dec a les 4.821 persones que van confiar en nosaltres”, ha dit el popular. En aquesta línia ha recordat que "les ciutats creixen gràcies a les decisions dels seus equips de govern però també de l'oposició", per la qual cosa ha demanat “amplada de mires i deixar de banda debats estèrils”.

Marisol Martínez (Guanyem Sabadell)

La portaveu de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, ha demanat a Juli Fernàndez que “governi per tots els ciutadans de Sabadell” i tenint en compte sobretot “els drets dels veïns que pitjor ho estan passant” i no “enfrontant els uns amb els altres”. Martínez ha utilitzat diverses metàfores per definir la situació actual del consistori i ha mostrat la seva preocupació per la "feblesa" del nou govern format per ERC i la Crida. Així, ha lamentat que finalment el pacte no hagi comptat amb el suport d'Unitat pel Canvi. “Necessitem un govern fort perquè haurà d'enfrontar-se al poder establert a la ciutat els darrers anys”, ha valorat Martínez que ha insistit que és imprescindible posar l'interès de Sabadell en la centralitat política. “El 24 de maig vam comprar-nos una calculadora i un extintor, ara els posem a la seva disposició perquè en faci el que cregui oportú”, ha ironitzat la portaveu de Guanyem Sabadell dirigint-se a Fernández. Martínez també s'ha referit als 5.398 vots que la formació va obtenir i ha dit que els transformaran en 5.398 compromisos.

Joan García (Ciutadans)

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Joan García, ha dit que “Sabadell ha demanat un canvi” i ha assegurat que “l'alternativa de govern comença des de l'oposició”. Així ha indicat que cal abandonar el “sectarisme i el caciquisme amb la regeneració, la transparència i dibuixant la ciutat que caldrà definir a curt i llarg termini”. García també ha aprofitat la seva intervenció per reiterar la seva voluntat de tirar endavant un pacte anticorrupció. “Ens felicitem per haver pogut exposar a casi totes les forces del Ple una proposta viva des de 'any 2011, abans del cas Mercuri”, ha indicat.  

Carles Rossinyol (CiU)

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha recordat que aquest Ple arriba després de 13 anys de govern Bustos i d'una forma de fer política “on tot s'hi val”. El convergent ha reiterat que després dels resultats de les eleccions municipals del 24 de maig la ciutat va expressar la seva voluntat de canvi però ha advertit que “no es tracta només de canviar persones, també cal modificar les formes de fer”. En aquest sentit ha dit que “aquest canvi hauria de fer-se amb la suma dels quatre partits que van aconseguir quatre regidors i un nombre similar de vots”. Amb tot ha lamentat que aquest missatge no s'hagi entès de la mateixa forma per part de totes les forces polítiques: “Hi ha qui ha preferit excloure una part important de la ciutat per dibuixar el nou Sabadell”, ha criticat Rossinyol que ha lamentat que el nou govern sorgeixi del xantatge. “Ens han dit que si no acceptem el que ells ens plantegen serem els culpables que el canvi no es produeixi”, ha dit Rossinyol referint-se a l'acord de govern entre ERC i la Crida i ha afegit que si els haguéssin donat la oportunitat “haurien enriquit el programa”.   

Maties Serracant (la Crida)

Maties Serracant, portaveu de la Crida, ha recordat que Sabadell es troba immers en unmoment de metamorfosi que requereix responsabilitat i reflexió. “La ciutat viu amb duresa una crisi que ha suposat la despossessió dels drets bàsics per a moltes persones”, ha comentat Serracant que ha afegit que alhora s'hi suma una crisis institucional derivada del cas Mercuri i l'etapa liderada per Manuel Bustos. “Tanquem aquesta etapa malgrat que segueix viva i no ha estat jutjada ni cicatritzada”, ha assegurat el portaveu de la Crida que s'ha compromès que l'Ajuntament exerceixi d'acusació particular en el cas Mercuri.

"Serem la bruixa que jutja els tribunals i per això necessitem una auditoria per fer balanç i revisar les contractacions i les externacionalitzacions", ha apuntat Serracant que ha dit que cal "reestructurar la visió institucional per obrir l'Ajuntament i fer-lo més eficient, capgirar-lo i posar-lo al servei d'un projecte transformador i rupturista".

Serracant ha aprofitat l'ocasió per recordar que s'ha arribat a un acord transformador d'esquerres que recull les principals línies programàtiques i que és el resultat de la feina duta a terme durant tres setmanes per la Crida, ERC i Unitat pel Canvi. "En el marc d'aquest acord donarem el suport a la investidura de Juli Fernàndez", ha apuntat Serracant que ha apostat per novesformes de governar amb més diàleg. 

Joan Berlanga (Unitat pel Canvi)

El líder d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, s'ha compromès a “treballar per fer nét, saber què ha passat en els darrers anys i tensionar al màxim el marc polític d'aquesta institució” per garantir les oportunitats i avançar cap un nou model jurídic i social més just.

En aquesta línia ha ha dit que no n'hi ha prou amb tenir regidors, caldrà sentit de la responsabilitat per part del govern, amb acords i sense que ningú pensi en imposar els seus criteris: “Els 27 que estem en el Ple no podrem amb tot, necessitem que la ciutadania s'impliqui”, ha dit Berlanga que ha apostat per un treball rigorós i basat en bones pràctiques: “Des d'Unitat pel Canvi intentarem estar a l'alçada”, ha assegurat el portaveu de la formació. “Tan de bo en quatre anys tinguem la ciutat amb major qualitat de vida, democràtica, socialment més justa i que pugui atendre a tothom”, ha desitjat.

Josep Ayuso (PSC)

Josep Ayuso (PSC), ha posat de manifest la necessitat que les diferents forces polítiques s'entenguin per treballar per la ciutat de Sabadell."Comencem una nova etapa i des del grup municipal ho fem amb la millor de les voluntats", ha indicat Ayuso que ha assegurat que per part del PSC no trobaran "retrets respecte paraules dites o sortides de to en el passat perquè obrim un nou capítol".

També ha aprofitat per demanar al nou alcalde que representi a tots els ciutadans i no exclogui ningú. En aquesta línia ha afirmat que la prioritat del PSC és atendre la situació d'emergència social. "La meva responsabilitat serà treballar des de l'oposició fent possible que la nostra proposta es dugui a terme perquè hi seguim creient", ha assenyalat elsocialista que ha dit que els veïns i veïnes de Sabadell tenen les portes del grup muncipal obertes per fer arribar demandes i suggeriments per millorar Sabadell.