Mango ingressarà 100 milions d'euros amb la venda de les instal·lacions de Palau-solità i Plegamans a un grup inversor

L'objectiu de la companyia tèxtil, que s'assegura un contracte de lloguer per 30 anys de la planta, és captar recursos per finançar el seu pla d'expansió

La seu de Mango a Palau-solità i Plegamans
La seu de Mango a Palau-solità i Plegamans | ACN / Jordi Pujolar
Redacció
16 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:07h
El grup tèxtil Mango, presidit per Isak Andic, ha tancat un preacord amb el grup inversor immobiliari britànic Invesco per a la venda dels 149.000 metres quadrats de les instal·lacions de la companyia a Palau-solità (Vallès Occidental) per poc més de 100 milions d'euros, segons ha confirmat a l'ACN la mateixa empresa. La venda s'ha formalitzat a través de la fórmula sale & leaseback per la qual Mango s'assegura un contracte de lloguer en la mateixa instal·lació que en aquest cas serà per un període de 30 anys. Mango assegura que l'objectiu de la venda és obtenir recursos per poder ajudar a finançar la seva expansió a través de grans botigues (megastores) i al desenvolupament de les vendes digitals.

L'operació es formalitzarà de facto en el transcurs del primer trimestre del 2018 i per tant els ingressos s'imputaran en la seva totalitat en el compte de resultats del 2018, segons han confirmat des de la companyia tèxtil. Per tant, les mateixes fonts han descartat que es tracti d'una maniobra financera per millorar els resultats del 1017. 

Mango, com la major part dels grans grups tèxtils, es troba en plena transformació de la seva xarxa de punts de venda. Així, manté un important esforç inversor que es va traduir en 138 milions d'euros en el 2016. Això, afegit a altres factors externs com els tipus de canvi va portar la companyia a registrar pèrdues de 61 milions d'euros el 2016. 

En xifres del 2016, Mango tenia una xarxa de 191 megastores, 24 de les quals es van obrir l'any passat. La totalitat de punts de venda arreu del món es va situar a 31 de desembre del 2016 en 2.217 botigues.

Tot i la primera caiguda de beneficis que es va registrar en el 2016, Mango té previst tancar aquest 2017 recuperant la senda de beneficis i registrar un Ebitda (beneficis abans d'impostos i amortitzacions) superior als 150 milions d'euros, després de la millora de les vendes que es ve observat des del quart trimestre del 2016. En el 2016 l'Ebitda va ser de 77 milions. 

Aquesta és la segona gran operació immobiliària que fa Mango després de la primera que es va realitzar el 2016 amb la venda de les instal·lacions del centre logístic mundial de Lliçà d'Amunt per 150 milions d'euros al grup inversor immobiliari VGP.