Torrons, teatre i dinosaures, entre les cinc propostes per al cap de setmana

NacióDigital recomana el mercat "De Prop", "El perro del hortelano" al TNC, Fira de Nadal i del Torró artesà, "Dinosaures de Catalunya", i la Fira Avícola del Prat

Les fires de Nadal, tot un clàssic de les festes
Les fires de Nadal, tot un clàssic de les festes | Mariona Batllés
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:47h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Mercat "De Prop"
Preixana, L'Urgell. 16 i 17 de desembre


Preixana celebra, com cada desembre, el mercat "De Prop", una de les fires gastronòmiques de referència de Lleida que arriba a la 5a edició amb la voluntat de donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat del territori. Un cop més, els xefs reconeguts del país tindran una cita ineludible al calendari hivernal, i els més petits podran delitar-se amb tot un seguit de tallers expressament adient per a ells, tot convertint-se en petits xefs, com també despertant tots els seus sentits.

Teatre: El perro del hortelano
Sala Gran, TNC. Del 14 de desembre fins al 7 de gener


La gran comèdia de Lope de Vega sobre el desig i la llibertat arriba al Teatre Nacional amb una posada en escena enèrgica i brillant. Helena Pimenta dirigeix aquesta comèdia escrita entre 1613 i 1618, en plena maduresa creativa de Lope de Vega, que retrata els vaivens amorosos de la comtessa Diana i el seu secretari Teodoro, una relació prohibida per la rigidesa de les jerarquies socials. Aquest conflicte entre el desig de llibertat i els lligams imposats pel destí només es resoldrà quan la força de l'enginy contribueixi a fer triomfar l'amor, entès per l'autor com el gran anivellador universal que permet enderrocar les barreres socials aparentment més fermes.


Fira de Nadal i del Torró artesà
Cardedeu. 15, 16 i 17 de desembre


Un fira tradicional que arriba amb l'exposició de parades i la venda de tota mena d'articles típics nadalencs: objectes de regal, artesania, figures pel pessebre, avets, plantes, flors, llums, guarniments, dolços, o el deliciós torró artesà. En aquest sentit, tot passejant pel recinte firal també es podrà degustar i comprar totes les varietats exposades de torrons artesanals per excel·lència, que enalteixen i omplen la taula a cada casa, durant aquests dies de festa.

Dinosaures de Catalunya: un segle de descobertes
Museu de l'ICP, Sabadell. Des del 10 de desembre fins al 14 de gener


Fins al dia 15 de març, el Museu de l’ICP acull aquesta exposició itinerant que commemora el centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya. La mostra, produïda per l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i el Museu de la Conca Dellà posa de relleu l’excepcional registre català en fòssils de dinosaures i recorre les principals fites científiques en aquests 100 anys.

Fira Avícola
El Prat de Llobregat. 15, 16 i 17 de desembre


La 44a edició de la Fira Avícola de la Raça Prat arriba enguany amb la novetat de la nova ubicació al recinte firal de la Granja de la Ricarda, espai molt vinculat a l’activitat agrària, situat pròxim a la zona nova del municipi, l’Eixample Sud. La fira se centra en els productes locals: el pollastre Pota Blava i els productes de proximitat, amb la gastronomia com a protagonista de la mà de la restauració local, present en la Fira Tapa i també en les campanyes gastronòmiques com la del Menú de Fira.