​El jutge arxiva les denúncies per l'assalt policial a l'escola Nostra Llar de Sabadell l’1-O

L’exalcalde Juli Fernàndez anuncia que ha rebut la notificació en què s’assegura que no es pot identificar els agents de la policia espanyola que van participar en l’operatiu

Marc Sanglas i Juli Fernàndez, aquest divendres davant l'escola Nostra Llar de Sabadell
Marc Sanglas i Juli Fernàndez, aquest divendres davant l'escola Nostra Llar de Sabadell | Albert Segura
15 de desembre del 2017
Actualitzat el 16 de desembre a les 9:11h
L’assalt de la policia espanyola l’1 d’octubre a l’escola Nostra Llar de Sabadell no tindrà conseqüències sobre el cos. Així ho ha anunciat l’exalcalde Juli Fernàndez (ERC), que ha anunciat que el titulat del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha decidit declarar sobresegut el cas de les denúncies fetes per lesions i per l’entrada violenta dels agents al centre educatiu, on buscaven urnes i paperetes i on hi havia de votar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.


En un acte de campanya davant del mateix centre educatiu, acompanyat pel candidat d’ERC Marc Sanglas i regidors de Sabadell i del Vallès Occidental, Fernàndez ha anunciat la recepció de la decisió del jutge. “La setmana passada les denúncies presentades per ciutadans, entre ells jo mateix, davant del jutjat per les agressions rebudes davant l’escola Nostra Llar han estat sobresegudes, perquè assegura que no s’ha pogut identificar les persones que van fer les càrregues”, ha explicat Fernàndez.

En aquest sentit, ha detallat que el jutge els ha comunicat que els denunciants poden presentar una nova reclamació, però que, segons ha apuntat Fernàndez, aquest gest “serà inútil”, segons detalla en la mateixa resolució. Per aquest motiu, l’exalcalde contraposa aquesta decisió davant l’acceptació a tràmit d’una denúncia d’un ciutadà de Múrica, sense aparent relació amb Sabadell, contra l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, per la cessió d’espais municipals per a fer el referèndum.

Per tot plegat, Fernàndez ha recordat el significat del vot el proper 21-D: “El nostre vot decidirà si aquells que governen la Generalitat som els republicans que creiem en la llibertat i els drets dels ciutadans, o els que van ordenar que se’ns colpegés davant d’aquesta escola”.