El govern espanyol controlarà les xarxes socials per evitar «fake news»

La Moncloa assegura que ja està actuant davant la "preocupació" d'alguns partits espanyols per diverses campanyes de "desprestigi" contra ells amb el 21-D a l'horitzó

14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:47h

El govern espanyol reforça el control a les xarxes socials davant el 21-D. Foto: Adrià Costa


El govern espanyol endureix la vigilància a les xarxes socials. Té previst posar "molt de zel" per evitar que es propaguin informacions "falses" amb la voluntat de ferir el prestigi de l'Estat. Volen reduir al màxim el risc de difusió de les anomenades fake news -notícies manipulades o directament falses escrites amb voluntat de perjudicar la imatge d'un subjecte determinat- durant la campanya electoral del 21-D. 

Segons ha detallat l'agència ACN a partir de fonts de l'executiu espanyol, Moncloa centra els esforços en filtrar les publicacions de la xarxa per evitar que circuli informació d'aquest tipus contra "la democràcia de l'estat espanyol" en el marc de la situació política que es viu a Catalunya. Ja fa temps que se sotmet a control la xarxa, però ara s'incrementaran els esforços, en el marc dels dies previs als comicis convocats unilateralment des de Madrid en virtut del 155. 

Tal com indiquen aquestes mateixes fonts, el govern de Mariano Rajoy ja ha activat la maquinària perquè diverses formacions polítiques li han expressat "preocupació" per les informacions que generen anònimament usuaris en les diferents xarxes socials. Paral·lelament, des de Madrid s'intenta transmetre el missatge que les eleccions se celebraran en un context "d'absoluta normalitat".
 
A Brussel·les, coincidint amb la celebració de la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea, l'executiu espanyol ha convocat un brífing per a mitjans internacionals per explicar el 155 i la convocatòria d'eleccions. L'objectiu és defensar a ultrança el sistema electoral i subratllar que és un dels més "segurs" del món i una missió impossible per als hackers.