La Guàrdia Civil deté el director general d'Unipost pel referèndum

Els agents han fet dues entrades a la seu social de l'empresa de missatgeria de l'Hospitalet de Llobregat i en un domicili particular

Agents de la Guàrdia Civil custodien la porta de la seu d'Unipost
Agents de la Guàrdia Civil custodien la porta de la seu d'Unipost | ACN
Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:18h
La Guàrdia Civil ha detingut el director general d'Unipost, Pablo Raventós, després que aquest dijous hagin tornat a irrompre a la seu de l'empresa a l'Hospitalet de Llobregat per ordre del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. 

Els agents s'han personat a les instal·lacions de l'empresa, situada al carrer Pablo Iglesias número 16, al voltant de les vuit del matí, i també registren la seu social de l'empresa, al carrer Mallorca de Barcelona, i un domicili particular.

Aquesta no és la primera vegada que hi ha una intervenció policial en marxa a una de les seus d'Unipost. El passat 19 de setembre ja van irrompre a l'edifici que l'empresa té a Terrassa, en un escorcoll que es va convertir en la primera mostra de resistència pacífica de l'independentisme. Després de tres hores, els agents de l'institut armat van poder accedir al lloc, on suposadament van localitzar unes 45.000 notificacions censals del referèndum.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, és el mateix que va ordenar els registres del Departament d'Economia i Hisenda, el passat 20 de setembre, i que es va allargar durant hores. En el marc d'aquests registres la policia judicial va descobrir dues de les proves més destacades contra els acusats, l'anomenat full de ruta que duia per títol Enfocats i la llibreta Moleskine amb dades del procés, ambdues en possessió del número dos de Junqueras, Josep Maria Jové.

Actualment, Ramírez Sunyer es troba ingressat a l'hospital per una afectació intestinal. Des d'aquest dimecres i fins divendres que ve estarà al capdavant d'Instrucció 13 un magistrat de la jurisdicció de Menors. A partir de llavors serà el titular d'Instrucció 16, Jaime Conejo.