Sabadell, vista en 3D

L'Aliança Francesa acull una mostra de retrats de la ciutat vistos en tres dimensions

per Redacció , 14 de desembre de 2017 a les 11:00 |
Una de les imatges de la mostra | Lluís Dubreuil
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La fotografia 3D arriba a Sabadell. Aquest divendres, l’Alliance Française inaugura l’exposició de fotografia SAB3DELL, il·lusions estereoscòpiques, amb la presència del sabadellenc Lluís Dubreuil.

La mostra recull una selecció en gran format d’imatges emblemàtiques de la ciutat, que Dubreuil ha sotmès a processos creatius utilitzant tècniques digitals. Serà la primera vegada que aquest tipus d’imatges 3D són exhibides a la nostra ciutat. Totes les obres, inèdites a Sabadell, han estat premiades o seleccionades a diverses exhibicions estereoscòpiques internacionals (Regne Unit, Austràlia, Estats Units), i podran ser apreciades amb les característiques ulleres bicolors que els visitants de l’exposició hi trobaran.


Dubreuil (enginyer, professor de fotografia estereoscòpica de l’escola CITM de la UPC de Terrassa, fundador de Global3DSolutions) revisita i recupera el valor de l’estereoscòpia, superant els inconvenients tradicionals de colorimetria i reduint els problemes estètics de la doble imatge. La tècnica estereoscòpica, explica Dubreuil, recull informació visual tridimensional per crear la il·lusió de profunditat d’una imatge bidimensional: aquesta il·lusió és creada presentant una imatge lleugerament diferent per a cada ull, com succeeix en la nostra forma habitual de recollir la realitat.

 

Participació