Guanyem anuncia que votarà a favor de Juli Fernàndez

La força de Marisol Martínez aprova en assemblea cedir el suport dels seus dos regidors a la fórmula ideada per ERC i Crida per Sabadell | Llum verda a la renovació integral del govern de Sabadell

Norma Vidal
12 de juny del 2015
Actualitzat el 13 de juny a les 0:06h
Marisol Martínez amb el seu equip celebrant els resultats el 24 de maig
Marisol Martínez amb el seu equip celebrant els resultats el 24 de maig | Juanma Peláez

Guanyem Sabadell ha decidit cedir el vot dels seus dos reguidors a la proposta de govern que han posat sobre la taula ERC i la Crida per Sabadell. La força liderada per Marisol Martínez ha optat per sumar els seus dos vots als 12 que els futurs partits de govern i Unitat pel Canvi ja tenien al sarró, de manera que el total és de 14, xifra que suposa tenir la majoria absoluta al Ple municipal de Sabadell. Juli Fernàndez serà, així, investit alcalde de Sabadell aquest dissabte.

Després de comunicar ahir a Unitat, ERC i la Crida que no entrarien a formar part d’un govern d’esquerres, la formació ha enviat una proposta que aquesta mateixa tarda ha tingut resposta en positiu per part del futur equip de govern. “Un cop hem rebut la seva resposta a la nostra proposta de programa, per una majoria molt ajustada hem aprovat que donarem els nostres vots a en Juli Fernàndez”, ha assenyalat la líder de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, després de l’assemblea.
 
“La valoració que ha fet l’assemblea era que o bé continuàvem amb les polítiques que ja coneixíem i que ja hem patit com a ciutadans i com a organitzacions polítiques i que representava Josep Ayuso, o donàvem una oportunitat a una nova forma d’entendre la política”, ha afegit Martínez. En aquest sentit, ha volgut remarcar que no es tracta d’un acord per entrar a govern ni de governabilitat, sinó que es únicament un vot d’investidura.
 
Les propostes de Guanyem
 
La formació ha posat sobre la taula i per escrit una sèrie de propostes que formen part del seu programa. Un primer punt passa per reactivar la comissió de seguiment de la Policia Municipal i que s’ha aprovat en el vigent mandat a partir d’una moció. “L’objectiu es actuar per veure què hi passa, i que recaigui la vicepresidència en Guanyem Sabadell”, ha assenyalat Martínez.
 
La segona proposta afecta Ràdio Sabadell, on demanen una comissió de treball que revisi el model actual de l’emissora i de la resta de mitjans de comunicació públics, i que dugui a terme una auditoria interna per analitzar el seu estat conjuntament amb el govern municipal. Cal recordar que la presidència de la comissió recau en l’alcalde, i que Marisol Martínez ha estat molt crítica en aquest mandat amb la gestió de l’ens.
 
La força també fa una tercera proposta, que passa per crear una oficina de protecció animalista, i una quarta centrada en crear escoles d’oficis als barris: “És una proposta simple i engrescadora, i pot ser una sortida per als joves de la ciutat”, ha assenyalat.
 
L’acord en aquests punts ha permès tirar endavant l’aprovació del suport a Juli Fernàndez perquè a partir de demà sigui el nou alcalde de Sabadell.
 
“Apostem per allò que hem de conèixer”
 
El partit afirma que el fet que Unitat pel Canvi hagi optat per no ser al govern municipal no ha influït en el seu posicionament favorable, sinó que el que ha tingut en compte ha estat la necessitat de renovar la política local. “Si hem de decidir entre el que hem conegut i el que hem de conèixer, apostem per allò que hem de conèixer i donem una oportunitat a allò nou”, ha assenyalat Martínez.
 
La candidata ha assegurat que el posicionament de la formació sobre l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) no s’ha debatut en assemblea, però Martínez ha informat que ella personalment voldrà votar que no i ha dit que demanarà a la resta de companys que així li ho permetin fer.