​Albiol diu que l'Estat «no permetrà» que Puigdemont faci cap «espectacle» si torna a Catalunya

El candidat popular visita Sabadell i fa una trobada amb militants en un bar del nord | Assegura que el president destituït viu “a Matrix”

Albiol, al bar de Sabadell
Albiol, al bar de Sabadell | Roger Pi de Cabanyes
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:12h
El candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, s’ha mostrat convençut aquest dimarts que l’Estat espanyol “no permetrà” que el president Puigdemont faci cap “espectacle” si torna a Catalunya. Ha reaccionat d’aquesta manera a les manifestacions del president destituït, que en una roda de premsa ha afirmat que està disposat a “córrer el risc” de ser detingut per tornar a Palau si es respecten els resultats del 21D.

Segons Albiol, les paraules de Puigdemont demostren que viu “en un món virtual i que esta instal·lat a Matrix. “Es pensa que pot fer el que vulgui”, però “vull recordar a Puigdemont que és un pròfug de la justícia, que té temes pendents amb la Justícia per intentar dur a terme un cop a l’Estat, i ell sabrà el que li passarà si decideix tornar a Catalunya”, ha afirmat.

També ha restat importància a la promesa d'ERC de recuperar les 'ambaixades' i restituir Trapero. "Com que estem convençuts que per higiene democràtica ERC no tornarà a governar ens preocupa relativament", ha dit.

Albiol ha fet aquestes manifestacions a les portes d’un bar de Sabadell, on ha continuat la seva campanya a peu de carrer reunint-se a aquest local amb la militància del PPC. Segons Albiol, “Espanya és un país seriós” i Puigdemont “no pot pretendre enfotre-se’n de l’Estat de dret”. 

“Ja va intentar dur a terme un cop d’Estat, no es va sortir amb la seva, i ara el que pretén dins de la seva imaginació perversa des del punt de vista polític és venir aquí, fer el numeret i organitzar un espectacle”, però l’Estat “no permetrà aquestes situacions”.

Demana al PSC que actuï a Girona

Albio ha criticat novament el PSC per haver donat suport a la moció dels grups independentistes a l’Ajuntament de Girona per canviar el nom de Plaça de la Constitució per Plaça 1 d’octubre, “una contradicció” que fa necessari, ha dit, que Miquel Iceta “surti a deixar clar quina és la seva aposta en aquest procés”. 

“Si aposta per tancar la porta a l’independentisme el que ha de fer és cessar els seus regidors de Girona que han aprovat aquesta proposta tan inadmissible, i si no ho fa demostra una gran desorientació”, ha dit. Segons Albiol, el PSC “no és fiable” i això “és un seriós problema que tenim els partits constitucionalistes de cara al dia 21”.

Crits de “visca Catalunya” i “independència”

Un dia més, Albiol ha vist com alguns espontanis li retreuen la posició del seu partit. Aquest dimarts per partida doble: davant les portes d’EFE –on ha ofert una roda de premsa al matí- un vianant li ha cridat ‘visca Catalunya’, i a Sabadell una altra persona ‘visca la indpendència’ mentre oferia les declaracions. Albiol, però, ha fet cas omís dels dos episodis esporàdics.