Les urgències del Taulí registren un pic de demanda superant els 200 pacients en 24 hores

Un sindicat apunta que 70 pacients han esperat per un llit aquest dimarts | El centre admet que la situació és “tensa” i assegura que la situació no és diferent de Terrassa i Barcelona

Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:24h
Aquest dimarts 70 pacients han esperat per tenir un llit al nivell 2 -mèdic i quirúrgic- a les urgències de l’Hospital Parc Taulí. El doble del que pot suportar aquest espai i 24 han quedat sense ubicació. A més, cinc han passat la nit a la unitat de reanimació post quirúrgica davant l’impossibilitat de trobar un llit lliure a les plantes i a la unitat de semicrítics. Unes dades que ha revelat el sindicat autònom CATAC-CTS/IAC.
 
També ha apuntat que és una situació “perillosa de col·lapse que es viu des de fa uns dies”. Això, ha afegit, suposa portar al “límit” les capacitats físiques i psíquiques dels treballadors, a més de desenvolupar les seves tasques en “condicions anòmales”. Tot plegat és un “perill”, no només per a ells també per als pacients.
 
El director d’Urgències, Gilberto Alonso, ha admès que  des d’aquest dilluns i fins dimarts hi ha una “situació tensa”, detallant que en les últimes 24 hores han arribat 221 persones. “Un repunt important”, ha subratllat i ha assegurat que una arribada de 180 “ja és de perfil alt”. Alonso ha apreciat que la situació no és diferent a la que es produeix a Terrassa i Barcelona.
 
També ha volgut equiparar aquesta pujada sobtada de la demanda que durant el pont de la Purísima -entre els 6 i 10 de desembre-  “s’ha treballat molt bé”, detallant que gairebé hi ha hagut 360 altes. D’altra banda, ha recordat que existeixen altres vies abans d’anar a urgències com ara trucar el 061 i els CUAP’s Sant Fèlix i el de Cerdanyola-Ripollet.
 
Alonso ha afirmat que s’ha reforçat la plantilla, en especial infermeria, i tot i admetre la problemàtica, “no es poden tenir unes urgències amb 200 llits, només per aquests pics”. Ha garantit que els professionals treballen per “desencallar” la situació. “Tenim problemes estructurals”, ha dit i a l’espera de les obres per a 2019, “hi ha solucions no immediates. S’obriran 12 llits de preingrés, que abans estaven a les urgències d'oftalmologia”.
 
D’aquesta manera, s’espera donar resposta el que el sindicat autònom reclama malgrat reconèixer la “capacitat limitada” del Taulí.