ERC destaca la feina feta sobre polítiques de caràcter social

En un acte tancat a la militància

Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:38h
Sota el títol de Les polítiques socials de la república ERC Sabadell ha organitzat un diàleg entre Juli Fernàndez, portaveu del grup municipal d’ERC Sabadell, i Carme Garcia, Directora General de Relacions Institucionals i amb el Parlament. Durant l’acte els ponents han reflexionat sobre la visió republicana de les polítiques socials i com la futura república s’ha d’orientar principalment a una millora constant de la qualitat de vida de la ciutadania.

Segons Juli Fernàndez, aquest enfoc ja és present en l’acció de govern dels republicans: “La nostra acció quan som a govern té com a finalitat la millora del benestar de les persones, la generació d’oportunitats, per a que tothom pugui millorar la seva qualitat de vida, ho estem fent a Sabadell i ho hem fet a la Generalitat”, assenyala.

Fernàndez ha repassat algunes de les polítiques públiques desenvolupades des de l’Ajuntament de Sabadell. N’és un exemple el desplegament de la llei 24/2015 pel que fa a pobresa energètica, articulat que s’ha salvat de la sentència del tribunal constitucional. “Sabadell és el primer i pràcticament únic municipi que ha desplegat la llei de pobresa energètica en la seva totalitat, evitant talls de subministrament a les famílies vulnerables i imposant sancions a les companyies elèctriques que no compleixen la norma”, assenyala.

Carme Garcia ha fet un repàs del conjunt de lleis que s’han aprovat al parlament de Catalunya en els últims anys i que havien de suposar importants passos endavant en matèria social. Lleis que, la majoria d’elles, han quedat tombades o substancialment afectades per sentències del tribunal constitucional.  En són un exemple la llei 24/2015 d’emergència habitacional, la llei de l'Agència Catalana de Protecció Social (2017), la Llei d'igualtat efectiva de dones i homes (2015), Llei 14/2015 l'impost sobre els habitatges buits (2015).