​Jordi Turull a Iceta: «Mentre ell ballava, nosaltres érem emmanillats»

El conseller ha visitat Sabadell, on ha retret al socialista el seu suport al bloc del 155 que ha permès atacar les institucions catalanes

Jordi Turull, en la seva visita a Sabadell
Jordi Turull, en la seva visita a Sabadell | Albert Segura
12 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:22h
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, retreu a Miquel Iceta el suport del PSC a l’article 155 que ha permès destituir el Govern de la Generalitat i enviar els seus membres a la presó i a l’exili. Turull n’ha parlat aquest dimarts en un acte de campanya de Junts per Catalunya a Sabadell, on ha visitat el Mercat Central en companyia de la diputada Lourdes Ciuró i el membre de la candidatura de Carles Puigdemont Àlex Fenoll, el sabadellenc que va negar la mà a Felip VI.
 
“Mentre Miquel Iceta estava ballant, a nosaltres ens estaven emmanillant perquè érem desaforats, i això va ser així perquè algúva votar a favor del 155, jo no aguantaria massa la mirada”, ha etzibat Turull a Iceta. En aquest sentit, ha destacat “l’atac al país i les institucions legítimament escollides democràticament” que suposa l’aplicació d’aquest article.
 
Per aquest motiu, Turull ha demanat que el dia 21 la gent vagi a les urnes posant una papereta, fet suficient per als demòcrates: “Per convèncer els catalans no ens calen ni porres, ni querelles, ni empresonaments ni exilis, amb urnes i paperetes en tenim prou”, ha remarcat Turull.
 
Per tot plegat, ha destacat que cal mantenir el pes del sobiranisme a Catalunya: “La gent n’ha de prendre nota, aniran fent eleccions fins que les guanyin ells? La gran oportunitat perquè per la porta del palau de la Generalitat hi entri el president, el vicepresident i el Govern que hi havia a Catalunya és el 21-D”, ha afegit.
 
Turull participarà avui en un dinar a Sentmenat amb representants polítics de la comarca.