El pas de la borrasca «Ana» deixa restes de núvols i pluja

S'espera un descens de les temperatures

Imatge d'un vidre de cotxe glaçat aquesta nit amb els icònics flocs congelats
Imatge d'un vidre de cotxe glaçat aquesta nit amb els icònics flocs congelats | Cedida
Redacció
12 de desembre del 2017

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts hi haurà cel poc ennuvolat en general, tot i que fins a mitja tarda estarà molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu i fins a mig matí hi haurà intervals de núvols baixos a la depressió Central. Independentment, al quadrant nord-est i a la resta del litoral central estarà entre mig i molt ennuvolat, amb estones de cel cobert a la tarda.

Fins a migdia són probables precipitacions febles i minses al vessant nord del Pirineu amb una cota de neu al voltant de 800 metres. Per altra banda, s'esperen ruixats dispersos d'intensitat entre feble i moderada al quadrant nord-est i a la resta del litoral central, sobretot a partir de migdia, amb una cota de neu entorn dels 1.100 metres i que acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Al litoral central és possible que les precipitacions vagin acompanyades de tempesta.

La temperatura serà lleugerament més baixa, tant la mínima com la màxima. La mínima es mourà entre -4 i 1º C al Pirineu i Prepirineu, entre -2 i 3º C a la depressió Central i al prelitoral nord, entre 0 i 5º C a la resta del prelitoral, i entre 4 i 9º C al litoral, si bé serà localment més alta a l'extrem sud. La màxima arribarà a valors d'entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu, entre 7 i 12 ºC a la depressió Central, i entre 9 i 14 ºC a la resta del país.