​Un particular denuncia Serracant per la cessió de col·legis públics l’1-O

L'alcalde de Sabadell es mostra sorprès per la denúncia i reafirma el compromís "per fer efectiu el dret a l’autodeterminació" | El jutjat d'instrucció número 2 ha obert diligències prèvies

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat el 12 de desembre a les 12:41h
El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha obert diligències prèvies arrel de la denúncia d’un particular, interposada el passat 24 de novembre, contra l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, per suposadament haver desobeït en la cessió de col·legis públics, en el marc de la celebració del referèndum.
 
Fonts judicials han indicat que s’ha requerit a l’Ajuntament i la Generalitat que informi sobre quina institució té competències sobre els centres escolars i “en particular, qui en té per ordenar la seva obertura o tancament, tant dins com fora de l’horari lectiu”.
 
També s’ha demanat al consistori que confirmi si va rebre la notificació  del Tribunal Constitucional, que va impugnar la celebració de l’1-O, així com a la Delegació del govern espanyol a Barcelona per tal de conèixer si es va traslladar la notificació a l’administració local. Tot i així, no hi ha petició de declaració per a Serracant, han subratllat les mateixes fonts.   
 
Incredulitat de Serracant
 
Serracant ha confessat estar “incrèdul” davant aquesta denúncia “per una persona resident a Múrcia”, ha detallat. L’alcalde ha reafirmat el compromís “de fer efectiu el dret a l’autodeterminació i compareixeré a la causa per tal de tenir coneixement de com evoluciona”. I ha remarcat que cap denúncia alterarà “el dia a dia en l’exercici de l’alcaldia”.
 
En la denúncia, el jutge ha determinat que “peca de considerable imprecisió en quant als fets més greus”, segons ha relatat Serracant i pel que fa referència a d’altres, “no es consideren constitutius de delicte”. Ha posat l’accent que “en cap cas” el magistrat li ha atorgat la condició d’investigat.