​Lourdes Ciuró corresponsabilitza obertament el PSC de l'espoli de Sixena

La diputada del PDECat recorda que sense els socialistes l’article 155 no hagués prosperat

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:24h
La diputada sabadellenca del PDECat, Lourdes Ciuró, ha corresponsabilitzat el PSC de l’espoli de les obres d’art de Sixena, fins avui conservades al Museu de Lleida. En un acte de campanya, la demòcrata ha recordat que els socialistes van ser indispensables a l’hora de tirar endavant l’aplicació de l’article 155 a Catalunya que ha acabat donant llum verda a l’enviament de les obres d’art sacre a l’Aragó.

“Sense el PSC avui el 155 no hagués estat possible, el que passa a Catalunya és corresponsabilitat del PSC, no entenem com es pot haver escurat tant a l’unionisme espanyol i hagi donat l’esquena a Catalunya”, ha expressat Ciuró. En aquest sentit ha considerat que “avalant les polítiques de Rajoy no es pot legitimar per mediar amb un tema com el de Sixena”.

Per tot plegat, la diputada ha lamentat l’actuació del “constitucionalisme i l’unionisme espanyol” que governa a Catalunya, deixant que “la Guàrdia Civil vingui per la porta del darrera a espoliar unes obres d’art” escudant-se amb un article 155 que “no volia dir ni destituir el Govern ni posar la mà sobre la cultura”.