El PSC es compromet que la residència sud de Sabadell sigui «una prioritat» en els futurs pressupostos

Els socialistes estimen que el 2018 la ciutat tindrà unes 40.000 persones majors de 65 anys

Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar
Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar | Albert Hernàndez
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:42h
17 anys per una residència al sud de Sabadell. Aquest és el temps que porten esperant els veïns aquest equipament, segons ha dit el diputat del PSC, Pol Gibert, que així li ho han traslladat aquest dilluns. Per això, Gibert ha garantit que serà “una prioritat” en els pressupostos de la Generalitat aquesta reivindicació, en el cas que els socialistes governin un cop s’hagi celebrat el 21-D.
 
Ha recordat que la ciutat el proper any tindrà 40.000 persones majors de 65 anys, un rècord, ha apuntat i que en els últims anys l’augment d’aquest col·lectiu ha estat del 12%. Malgrat mantenir el compromís que s’aixequi aquest edifici, ha determinat que “el centenar de places projectades no seran suficients”. En aquest sentit, ha traslladat aquest “dèficit” a la comarca i ha proposat “un pla de residències”, tot i que ha matisat “però primer comencem per aquesta del sud”.
 
Gibert ha recriminat a ERC que el 2015 va assegurar la construcció de la residència si governaven a la població, “no hi ha ni una pedra posada”, ha lamentat assenyalant la parcel·la, on hi ha diversos cotxes estacionats.

També ha dirigit les crítiques cap els executius convergents catalans, “el govern de dretes va retallar-ho” i ha recordat que “quan vam governar va ser el més proper a la realitat i no va dur-se a terme per la Generalitat”. Per això, s’ha mostrat com a garantia d’aquesta llarga demanda veïnal al sud de Sabadell.