El PP pretén prohibir les estelades als carrers

Els populars han presentat el programa electoral aquest dijous, tres dies després de l'inici de la campanya, i aposten per "normalitzar" la presència dels símbols nacionals espanyols a Catalunya

Xavier García Albiol passejant per un mercat ambulant del Prat de Llobregat
Xavier García Albiol passejant per un mercat ambulant del Prat de Llobregat | ACN
07 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:09h
Que el president del govern espanyol Mariano Rajoy convoqués les eleccions del 21-D a través de l'article 155 no ha suposat que el PP exhibeixi major planificació de la campanya electoral que la resta de partits. Els populars han fet públic el seu programa electoral aquest dijous, tercer dia de campanya, i han estat el darrer partit en posar-lo a disposició dels ciutadans.

En el seu llistat de promeses, de poc més de 18 pàgines -que contrasta amb les 94 pàgines del document presentat per Junts per Catalunya, la vuitantena d'ERC o les més de 100 de Catalunya en Comú- obre la porta a prohibir les estelades a l'espai públic. Concretament, el punt 20 del programa dels populars relata que "assegurarem la neutralitat simbòlica i ideològica de l'espai públic i institucional, perquè no s'ompli de banderes que s'oposen a l'ordre constitucional".

Per contra, sis ítems més amunt, en l'entrada 14, la candidatura encapçalada per Xavier García Albiol promet "normalitzar" la presència de l'Estat i dels "símbols nacionals" a Catalunya. Amb la substitució de les banderes independentistes per "rojigualdes" el PPC vol "expressar amb naturalitat la realitat catalana, que és part del projecte espanyol i europeu".
 

Xavier García Albiol ha presentat el cartell de la seva candidatura a Barcelona Foto: ACN


La unitat d'Espanya i l'aniquilació de l'adoctrinament com a eix transversal de campanya

El programa conte 150 mesures i compromisos on situa com a prioritat la creació d’un govern que "respecti la Constitució espanyola i l’Estatut" i que asseguri "l’Estat de dret i la llei com a base de la convivència democràtica". "El PP és la millor garantia que Catalunya seguirà essent part d’Espanya i d’Europa. No deixarem que ningú trenqui la nostra identitat plural", afirma.

Els populars prometen que posaran punt final a la "monopolització nacionalista" a les institucions i als mitjans públics, així com a "l’adoctrinament" a les escoles. En aquest sentit, assenyalen que defensaran "amb orgull" la realitat bilingüe que caracteritza a la majoria dels catalans. 

Supressió d'organismes del Govern

Els populars aposten per una supressió "dràstica" de les 391 societats i organismes del govern perquè no hi hagi "xiringuitos polítics", així com per una reducció dels alts càrrec i càrrecs de confiança del Govern i la supressió dels consells comarcals. També prometen reduir en un 50% la publicitat institucional de la Generalitat.

Barcelona, "co-capital cultural d'Espanya"

En matèria de Cultura, els populars aposten perquè Barcelona sigui declarada "co-capital cultural d'Espanya" i prometen promoure que organismes públics i institucions culturals de l'executiu espanyol "traslladin la seva seu o una delegació del primer nivell a Catalunya".

Reducció fiscal a les empreses que tornin

En matèria econòmica, els populars aposten per un nou model de finançament i anuncien un "pla de xoc" per impulsar el teixit empresarial que inclou reducció de càrregues fiscals per a les empreses que tornin a Catalunya. En aquest marc, prometen simplificar els trams autonòmics de l'IRPF i suprimir alguns tributs creats pel govern de Puigdemont. També bonificar al 99% l'Impost de Donacions, reduir a la meitat el de Transmissions i rebaixar al 6% el de béns mobles.

Supressió dels peatges de la Generalitat

En infraestructures, els populars es comprometen a no renovar les concessions dels peatges de la Generalitat i treballar per al bon funcionament dels trens, a més d'impulsar que el Corredor del Mediterrani estigui enllestit el 2020.

Consulta el programa electoral sencer del Partit Popular de Catalunya:
 

Programa del PP per a les eleccions del 21-D by naciodigital on Scribd