Ana del Frago (PSC) es queda sense l'alcaldia de Barberà del Vallès

Un acord entre PCPB, Junts per Barberà i ERC desbanca la força més votada | Ana del Frago ha estat alcaldessa des de l'any 2006

Redacció
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:20h
Ana del Frago no tornarà a ser alcaldessa de Barberà del Vallès. La Plataforma Ciutadana per Barberà del Vallès (PCPB), Junts per Barberà i ERC han arribat a un pacte d'investidura després de tancar un acord programàtic i un pre-acord en matèria d'organització del nou govern municipal. Així, tot i que el PSC va ser la força més votada a la localitat vallesana en les passades eleccions municipals, amb el 24,06% dels vots i 6 regidors, la nova alcaldessa serà Sílvia Fuster (PCPB). 

Les tres formacions han arribat a aquest acord després d'un procés negociador que ha finalitzat amb un comunicat que han difós aquest divendres a través de les xarxes socials. A banda del pacte per la investidura, inclou un acord programàtic que "s'ha fonamentat en fer compatibles i complementàries les propostes dels tres grups". 

Pel que fa al pre-acord referent a l'organització del nou consistori els tres partits han explicat que s'ha definit l'estructura i que al llarg de les properes setmanes s'encararà la forma com es posa en marxa i s'escolliran les persones que han d'estar al capdavant de les diferents àrees. 

En els comicis del passat 24 de maig, el PSC va obtenir 6 regidors, La Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB), 5; Junts per Barberà-CAV-Poble Actiu, 4; ERC, 2; PP, 2 i Recuperem Barberà-Entesa (Recuperem-E) 2.