operació fred

Sabadell atén gairebé un centenar de persones al carrer durant l'episodi de fred intens

Ho fa en el marc de l'operació fred que impulsen l'Ajuntament i diferents entitats

per Redacció, 6 de desembre de 2017 a les 09:00 |
Unes persones ateses aquests dies de fred | Creu Roja Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l’arribada del mes de desembre, Protecció Civil va activar l’alerta per onada de fred, remarcant que una especial incidència, entre altres comarques, al Vallès Occidental. Sabadell per tal de fer front a les persones que dormen al carrer, en paral·lel, va posar en marxa l’operació fred. En el primer cap de setmana d’aquest protocol es van fer 13, 16 i intervencions i 17 divendres, dissabte  i diumenge respectivament.
 

En el primer cas, set homes es van traslladar a l’alberg de la Creu Roja, una dona va fer nit al Centre d’Emergències de l’Ajuntament i cinc persones que estaven en situació d’infrahabitatge. El segon dia, 16: vuit homes van anar a l’alberg, dues dones van dormir al Centre d’Emergències i es van trobar sis persones en situació d’infrahabitatge. Per últim, diumenge: 17. Vuit homes, una dona i també sis persones.

Allargada de l'onada de fred

Els experts auguraven que el fred seria intens el cap de setmana i minvaria amb l'arrencada de la setmana, però s'ha allargat uns dies. Així, les actuacions van pujar, registrant la jornada amb més atencions. La nit de dilluns es van atendre 21 persones i 24 la d'aquest dimarts. 
 

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha garantit que l’operatiu continuarà “mentre hi hagi baixes temperatures” i ha posat l’accent d’aquesta iniciativa en la Creu Roja i la feina dels voluntaris. En aquesta línia de col·laboració, també s’hi ha sumat l’Hotel Urpí, que ha aportat el sopar.  L’operació fred és un treball conjunt entre l’Ajuntament, Actua Vallès, Creu Roja i Càritas. A diferència de 2015, que s’activava amb el Pla Neucat per nevades, aquest és el segon any que ho fa amb temperatures que es desplomen.

 

Participació