El raper de Sabadell Elgio, condemnat a dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme

El raper Alex Nicolaev, a qui fiscalia li demana dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme a les seves lletres
El raper Alex Nicolaev, a qui fiscalia li demana dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme a les seves lletres | Albert Hernàndez
Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:19h
Feia dies que s’esperava la resolució, després que el passat 2 de novembre el raper sabadellenc Elgio declarés a l’Audiència Nacional acusat d’un suposat delicte d’enaltiment del terrorisme per les lletres d’algunes cançons quan formava part de la banda La Insurgencia. Aquest dilluns a la nit s’ha sabut, i el que demanava fiscalia s’ha complert: dos anys i un dia de presó i una multa de 4.800 euros. A més d'una inhabilitació de nou anys.
 
L’artista ha admès que no s’esperava tal sentència i ha garantit que la recorrerà al Tribunal Suprem. “Segons m’ha dit el meu advocat, això podria suposar mig any més d’espera”, ha detallat, tot i que els temps judicials no tenen pronòstic. Per a ell això demostra la manca de llibertat que existeix, com fa temps ve denunciant.
 
Tot i l’acusació, Elgio ha rebut suport del seu entorn, així com dels companys de feina i la universitat, perquè amb poc més de 20 anys, està a les portes d’acabar un grau a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a Terrassa. També les xarxes socials han estat una via de suport, tant a ell com a la resta de membres del grup.