​Els «comuns» presumeixen de l’accent vallesà a les llistes i de la seva feina al territori

Destaquen la presència vallesana de quatre dels cinc primers de la llista

Una part dels vallesans la llista de Catalunya en Comú Podem, a Sabadell
Una part dels vallesans la llista de Catalunya en Comú Podem, a Sabadell | Albert Hernàndez
04 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:57h
A poques hores d’arrencar la campanya electoral, Catalunya en Comú-Podem ha visitat les dues capitals del Vallès Occidental. Primer Terrassa i després Sabadell. Ho han fet per presumir de l’empremta vallesana a les llistes, “quatre dels cinc primers som de la comarca”, ha dit la quarta de la llista i veïna de Rubí, Marta Ribas, destacant que l’encapçala el sabadellenc Xavier Doménech.

Ribas ha posat l’accent en les polítiques municipals dutes a terme per partits que integren la formació al Vallès com ara que el compromís de Foment de soterrar les vies del tren a Montcada i Reixac, “l’aposta pel vehicle elèctric” a Santa Perpètua de Mogoda, les iniciatives educatives a Sabadell, impulsades per Unitat pel Canvi, com la introducció de l’anglès, entre d’altres, i la municipalització de l’aigua a Terrassa.

Precisament, al municipalisme s’ha referit la número dos, i veïna de Castellar, Elisenda Alamany, “per tal de transformar el nostre entorn més proper”. Tot i així, com ha apuntat Ribas, la comarca “també és puntera en la fractura de la desigualtat”. Es refereix al fet de tenir la ciutat amb més renda per càpita d’Espanya, Matadepera, i una de les que menys, Badia, “igual que diversos barris que separen ambdues poblacions, que s’han anat empobrint”.

Per això, ha remarcat que “és possible” capgirar-ho i “calen pressupostos valents. Recollir els recursos d’aquells que més tenen”, ha indicat. Ha recordat que el seu programa electoral “l’ha votat la base en assemblea. Va de baix cap a dalt”.

La castellarenca ha etzibat que “amb la crossa taronja de Rajoy no hi serem mai”, en alusió a la proposta que la candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, feia al programa de Salvados de la Sexta de demanar l’abstenció de Doménech en cas que sumés per ser presidenta. “No donarem mai el govern als hereus del 3%, ni de la Gürtel, ni els que han votat els pressupostos de M. Rajoy”, ha criticat i ha determinat que la necessitat de Catalunya passa per “sortir del bloqueig i passar pàgina”. Una situació de la que, com ha manifestat, “Ciutadans en forma part i ja li va bé per no parlar del projecte de país”.

Condemna la decisió judicial

Alamany ha carregat contra la decisió del jutge Pablo Llarena de decretar la presó sense fiança per a Junqueras, Forn i els “Jordis”. Ha dit que “el PP utilitza les institucions al seu servei” i ha qualificat de “mala notícia i d’incoherència jurídica”.