El Suprem manté a la presó Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart

El magistrat Pablo Llarena ordena l'alliberament de la resta de consellers amb fiances de 100.000 euros per a cadascun .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 39px; line-height: 41px; }

04 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:06h
Furgons de la policia espanyola al Tribunal Suprem
Furgons de la policia espanyola al Tribunal Suprem | ACN
Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart seguiran en presó presó provisional incondicional. El magistrat instructor del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena ha decidit mantenir-los entre reixes però ha permès als altres sis consellers cessats pel 155 sortir de la presó amb el pagament d'una fiança de 100.000 euros cadascun.

D'aquesta manera, Carles Mundó, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Josep Rull, Dolors Bassa i Jordi Turull podran sortir dels centres penitenciaris on els va tancar l'Audiència Nacional espanyola quan les seves defenses facin efectiu el pagament. Quedaran en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer setmanalment a un jutjar, entregar el passaport i la prohibició de sortir de l'Estat.

Discrepàncies amb el 155

Els consellers i els "Jordis" van declarar divendres passat davant del mateix magistrat que acceptaven la intervenció de l'autogovern, malgrat discrepàncies jurídiques i polítiques, i que actuarien dins del marge que ofereix la Constitució espanyola.

En els seus recursos davant la justícia, els seus lletrats defensors també han defensat en diverses ocasions la necessitat de sortir de la presó per concórrer a les eleccions en igualtat de condicions que la resta dels candidats. Oriol Junqueras i Raül Romeva son els que es van desmarcar més de la resta de presos i no van respondre les preguntes de la Fiscalia.

La Fiscalia, tanmateix, va considera que "la fórmula d'acatament de l'article 155" no ha suposat "el reconeixement de cap canvi". "En les expressions referides a la Constitució com a amplia i flexible no s'ha pogut inferir cap indici de sotmetiment a la legalitat vigent", va indicar el ministeri públic en un comunicat.
 

Expectació mediàtica a les portes del Suprem aquest dilluns. Foto: ACN