ERC i la Crida presenten aquest matí l'acord de govern d'esquerres

Les dues formacions i Unitat van celebrar ahir assemblees que van acabat amb una reunió conjunta que es va allargar fins la matinada | Queda pendent el suport de dos regidors per garantir la investidura

Albert Segura
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:44h
Assemblea d'ERC celebrada aquesta nit
Assemblea d'ERC celebrada aquesta nit | ERC

L'assemblea de la Crida celebrada aquest dijous a L'Obrera. Foto: Crida per Sabadell


Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell presentaran aquest matí en roda de premsa l'acord de govern d'esquerres a què finalment han arribat aquesta matinada. La presentació es farà al Mercat de Sant Joan, i segons es desprèn de la convocatòria pública Unitat pel Canvi no participaria en aquest govern que, per tant, comptaria amb 8 regidors. 

L'anunci arriba després que les tres forces van aprovar ahir en les seves assemblees extraordinàries els acords per formar el govern de la ciutat per als propers quatre anys. Les trobades internes van desembocar en una reunió a tres bandes per acabar de tancar els serrells necessaris, i que exposaran aquest matí.
 
La reunió va servir per posar sobre la taula els criteris i punts elementals de cada una de les forces, tot i que no hi van definir públicament si les tres formaran govern de manera conjunta. Sí que es va manifestar el suport de votar a favor de la candidatura alternativa sortint de les trobades, i ara els esforços es centrarien en intentar captar el vot positiu de com a mínim dos regidors de CiU o Guanyem Sabadell per aconseguir els 14 vots que calen per investir el futur alcalde. La proposta acordada també es farà pública avui.
 
La mala maror, però, que ha generat a CiU que Unitat i la Crida els hagin exclòs de les converses per formar govern fa difícil pensar a hores d’ara que puguin cedir dos vots per investir la proposta sortint de l’aliança dels tres partits. Guanyem Sabadell també es sent apartada. És previst que avui es pronunciïn.
 
Un acord per transformar la ciutat

Una de les forces participants en l’acord, la Crida per Sabadell, va celebrar la seva assemblea al recent local ocupat que han batejat com L’Obrera, situat a l’avinguda de Barberà. Amb 150 participants, l’acord el van ratificar una àmplia majoria dels assistents.
 
“L'acord obre la possibilitat d'un nou govern de ruptura que desenvolupi un programa ambiciós per fer front a la situació d'emergència social que viu la ciutat des d'una perspectiva no assistencialista”, va expressar la número 2 de la formació i futura regidora, Glòria Rubió. Pel seu cantó, l’alcaldable, Maties Serracant, destaca la voluntat de cedir el poder als ciutadans: “El nou govern permetrà el desplegament d'una estratègia de participació real creant espais de decisió vinculants i no merament consultius”, va assegurar.
 
En aquest nou escenari, la Crida per Sabadell considera que l'acord obre la porta a realitzar una auditoria ciutadana exhaustiva i continuada per poder passar pàgina de l'etapa actual. L'acord es desplega en set àmbits d'acció política, i planteja alternatives per donar resposta als principals reptes de la ciutat.