Els alts directius de l'Ibex cobren 112 vegades més que els seus treballadors

Un informe d'Intermon Oxfam adverteix que la desigualtat salarial a l'estat espanyol és cada cop més pronunciada

Redacció
02 de desembre del 2017
Les diferències salarials a Espanya són cada vegada més pronunciades.
Les diferències salarials a Espanya són cada vegada més pronunciades. | ACN
Les cúpules directives de les empreses de l'Ibex 35 tenen un sou, de mitjana, 112 vegades superior al dels treballadors rasos de la companyia. Així ho denuncia un informe d'Intermon Oxfam publicat aquest dijous que també adverteix que la desigualtat salarial no parar de créixer a l'Estat.

Aquest càlcul exclou els treballadors menys qualificats, que generalment són subcontractats d'altres empreses. En aquest sentit, un alt càrrec de les companyies espanyoles més potents de la borsa cobra fins a 200 vegades més que l'empleat de la mateixa companyia amb el sou més baix.

L'informe facilita dades i detalls sobre diferents empreses com Inditex. El gegant del tèxtil és la companyia amb la diferència salarial més abismal. El president, Pablo Isla, va cobrar 559 vegades més diners que els treballadors de qualsevol de les seves cadenes. Gairebé 10 milions i mig d'euros de l'empresari pels poc més de 1.000 euros dels dependents. Si la comparativa es fa amb el treballador amb el sou més baix, el desfalc és de 1.253 cops.

Les diferències entre homes i dones, encara notables

Avui en dia encara hi ha diferència entre la quantitat de diners que pot guanyar un home i la que pot guanyar una dona. El 2016, el salari mitjà dels homes va superar els 2.000 euros, mentre que el de les dones no arribava als 1.700.

Davant d'aquesta situació, Intermon Oxfam aposta per augmentar el sou mínim de cara al 2020 fins als 1.000 euros o, entre altres aspectes, fixar escales salarials que regulin les diferències internes en una mateixa companyia.