El responsable del quiosc de la UAB: «És trist que tanqui, perquè ens trobem a la Facultat de Comunicació»

Aquest divendres abaixa la persiana l'últim que queda al campus, després d'estar-se 30 anys

El responsable del quiosc fullejant els seus diaris
El responsable del quiosc fullejant els seus diaris | Albert Hernàndez
01 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:11h
Aquest divendres serà l’última vegada que les portes del “Kioskiero” obrin. És l’últim quiosc que queda a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que després de 30 anys desapareixerà. El seu responsable, Victor Monferrer, assegura que “és trist, perquè ens trobem a la Facultat de Comunicació”. Precisament, lamenta “el poc interès” dels futurs periodistes del país, que a banda de diaris d’arreu i revistes, també disposa de llibres.
 
L’arribada del digital i Internet han sentenciat un negoci que com diu Monferrer està patint “la crisi del paper”, que perjudica quioscos i llibreries. “S’han acabat les vendes massives”, admet i recorda que abans venia 180 exemplars de El País “i avui si acabés el dia amb 20 és un èxit”. Tot plegat han convertit aquest servei en “insostenible”.
 
Monferrer critica “la poca imaginació” dels dirigents de la UAB per tal que el “Kioskiero” seguís complint anys. Considera que l’aposta universitària s’ha decantat cap a l’Abacus i això sumat a les màquines de venda de refrescos i snacks, han tombat l'opció d'ampliar la seva oferta, “i això que nosaltres hi érem abans”, recrimina.
 

El quiosc de la UAB abans de tancar Foto: Albert Hernàndez

 

Jornada de comiat 

En aquesta mateixa Facultat de Comunicació va estudiar Periodisme i amb un altre company van engegar aquest negoci, pel qual han passat una vintena de persones. Precisament, aquestes i d’altres se les espera que passin al llarg de la jornada, amb diferents actuacions musicals, la instal·lació d’una càmera per donar un missatge de comiat i d’altres sorpreses que hi ha programades.

Per al record quedaran compartir les reivindicacions amb estudiants, fins i tot els tancaments, les nits de la Gala dels Oscar i personatges com Jose Corbacho "que ja apuntava maneres". "Molts records, no podria destacar-ne cap", rememora.
 
Monferrer no renuncia “al paper” i continuarà embolicat entre diaris a Bellaterra, molt a prop de la universitat. La UAB encara està estudiant la utilitat que li donarà aquest espai que durant tres dècades havia estat punt de parada dels que aspiraven a ser periodistes.