Possibilitat de l'aparició de neu en llocs poc habituals

Els núvols guanyen protagonisme

Redacció
01 de desembre del 2017
Imatge d'un vidre de cotxe glaçat aquesta nit amb els icònics flocs congelats
Imatge d'un vidre de cotxe glaçat aquesta nit amb els icònics flocs congelats | Cedida

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres de matinada augmentarà la nuvolositat i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat arreu. A partir del migdia s'obriran clarianes al terç oest que, al llarg de la tarda, s'estendran a altres punts. Al final del dia la nuvolositat minvarà en general.

Durant tota la jornada s'esperen nevades entre febles i moderades a l'extrem nord del Pirineu, i també se n'esperen algunes de febles i intermitents a la resta de la serralada. Al vessant nord les nevades seran molt abundants (entre 10 i 40 cm de neu), a la resta seran poc abundants o abundants (fins a 10 cm de neu). A causa del vent fort es produirà el fenomen de la borrufa i, a més, el vent provocarà sobreacumulacions de neu o impedirà que el gruix sigui major en funció de l'orientació de la muntanya.

A més, fins al migdia s'esperen algunes precipitacions febles i minses a l'extrem nord-est, a l'altiplà Central i al prelitoral sud, així com des de mig matí i fins al vespre no se'n descarten al sector central del litoral i el prelitoral que localment aniran acompanyades de neu granulada o de calabruix. A l'extrem nord-est, al prelitoral sud i a l'altiplà Central la cota de neu se situarà entorn dels 200 metres, tot i que puntualment serà més alta al massís del Port. Al sector central del litoral i el prelitoral quedarà entorn dels 400 metres.

La temperatura mínima serà semblant i es donarà al final del dia. La màxima serà lleugerament més baixa en general, tret de l'extrem nord del Pirineu i de la meitat est on baixarà de manera entre moderada i acusada. La mínima oscil·larà entre -8 i -3º C al Pirineu, entre -6 i -1º C al Prepirineu i a la depressió Central, entre -3 i 2º C al prelitoral i entre 1 i 6 º C al litoral. La màxima se situarà entre -3 i 2º C al Pirineu, entre 3 i 8º C al Prepirineu i a la depressió Central, entre 5 i 10º C al prelitoral nord i entre 7 i 12º C a la resta del prelitoral i al litoral.