Iceta, sobre la prohibició de la Junta Electoral: «La significació dels colors pot ser estrambòtica»

El candidat socialista critica la mesura del Govern espanyol de retornar les obres a Sixena

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, acompanyat del diputat  Pol Gibert i l'alcaldessa de Badia, Eva Menor
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, acompanyat del diputat Pol Gibert i l'alcaldessa de Badia, Eva Menor | Albert Hernàndez
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:13h
El primer secretari del PSC i candidat a les eleccions del 21-D, Miquel Iceta, ha valorat la decisió de la Junta Electoral de la zona de Barcelona, que aquest dimecres ha prohibit il·luminar de groc les fonts de la ciutat, “la significació dels colors pot ser estrambòtica”. El socialista ha indicat que aquest color “es pot utilitzar amb normalitat”.
 
Tot i així, ha matisat que si es fa amb un ús “propagandístic” la Junta Electoral ha d'intervenir. Ha defensat la feina “curosa” d'aquest ens i ha acceptat les decisions que emet. Encara que, com ha apuntat, “no conec amb profunditat” la mesura.
 
Iceta ha visitat la capital del Vallès Occidental, l’empresa Unidad Hermética, a més s’ha reunit amb empresaris a la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell, acompanyat del diputat Pol Gibert i l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor. Un acte de precampanya enfocat a mesures econòmiques que necessita el país “per crear un clima favorable a la inversió”. “Ha d’haver la certesa que no hi haurà riscos, ni canvis sobtats de lleis”, ha dit el primer secretari i ha fixat el “combat contra el frau fiscal i l’explotació laboral” com alguns dels eixos.  
 
Les obres de Sixena
 
El socialista ha lamentat la decisió del Govern espanyol d'obligar el retorn de les 44 obres al Monestir de Villanueva de Sixena, a l’Aragó “quan encara no ha acabat el procés judicial”, ha manifestat. Iceta ha recordat que és un litigi en el que “calien negociacions”. Però, ha continuat, “no es van fer les coses bé” des de la Generalitat i el tema es va judicialitzar. En aquest sentit, ha assegurat que “portar-ho en mans de la justícia priva de trobar aquestes solucions”.  

Per últim ha criticat l’afirmació del candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, en que “arrasaria amb tot el que s’ha fet malament” durant aquests últims mesos. “Estic segur que ho faria”, ha confessat Iceta i ha apostat “per acords i no revenges. La victòria d’uns sobre els altres no arreglarà res”. Al seu parer cal allunyar-se “d’aquest llenguatge bèl·lic” i el que “volem no és arrasar sinó construir”.