Els catalans han fet tantes hores de vaga a l'octubre com tots els espanyols durant tot el 2016

Juan Rosell veu "brutal i tremend" que Catalunya perdés a l'octubre 10 milions d'hores per vagues

Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:10h

Botiga tancada durant la vaga general del 3 d'octubre. Foto: ACN


El president de la CEOE, Juan Rosell, ha considerat "brutal i tremend" que Catalunya perdés a l'octubre 10 milions d'hores per vagues, una dada de la qual "no es parla" i de la qual ha dit que té un cost important per a les empreses i l'economia.

Rosell, en declaracions a Onda Cero, esmentava aquesta xifra després de ser preguntat pel descens en un 3,9% de les vendes del comerç al detall a Catalunya durant el mes d'octubre, just després de la celebració del referèndum independentista.

"El mes d'octubre a Catalunya ha estat molt convuls", ha subratllat Rosell, que ha afegit que en aquest mes el nombre d'hores perdudes per vaga en aquesta comunitat va ser de 10 milions, gairebé el mateix que es va perdre en tota Espanya l'any passat.

El 3 d'octubre, de fet, va celebrar-se una aturada de país amb un seguiment molt elevat per protestar contra la repressió policial de l'1-O, mentre que el 8 de novembre es va fer una altra vaga general, amb menys participació, tot i que el còmput d'hores no han estat comptabilitzades per Rosell, que només ha citat les del mes anterior.