Unitat, ERC i la Crida intensifiquen la pressió sobre CiU i Guanyem

Les tres forces han presentat un acord per la regeneració democràtica que demanen que la resta de l’oposició subscrigui | Reclamen que es compleixin els compromisos i s’impedeixi un govern del PSC

Albert Segura
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 23:08h
Xavi Pellicer etenent els mitjans
Xavi Pellicer etenent els mitjans | Albert Segura

Xavi Pellicer atenent els mitjans. Foto: Albert Segura

 
El govern de la ciutat de Sabadell és lluny de definir-se. Unitat pel Canvi, ERC i Crida per Sabadell han presentat aquest migdia un “Acord per la regeneració democràtica a Sabadell” que ratifica la bona sintonia entre les tres forces per donar pas a un govern d’esquerres, però la distància que els separa de la majoria absoluta necessària segueix sent molt gran. Concretament de dos regidors, que podrien ser de CiU o Guanyem Sabadell, forces que asseguren que s’han sentit apartades de tot procés negociador per configurar el futur executiu.
 
Les tres forces han ofert una roda de premsa a la porta de l’Ajuntament on no hi ha participat cap dels candidats a l’alcaldia, que han delegat les funcions a altres portaveus dels partits. El document s’ha presentat com un text de consens entre els tres i que ha incorporat esmenes per part de CiU, partit que encara no ha ratificat el document perquè l’ha rebut, igual que Guanyem Sabadell, quan ja estava redactat.
 
“Demanem que igual que nosaltres ens comprometem a què no segueixi havent-hi un govern del PSC, la resta de forces facin el mateix”, ha assenyalat Xavi Pellicer, portaveu de la Crida. Per aquest motiu, insta a tots els partits que s’han posicionat en contra de la reedició del govern del PSC a què ho reafirmin ara, “posant per davant els interessos polítics i la responsabilitat amb Sabadell, o que assumeixin les conseqüències”.

Diferència de posicionaments i investidura
 
Les tres forces no han tancat un acord de govern, si bé cada una celebra per separat una assemblea extraordinària aquest vespre on duran a ratificació els elements posats en comú. Pellicer ha parlat dels estira i arronsa que hi ha hagut aquests últims dies en les negociacions amb els partits que no han incorporat a les taules de negociació per configurar el govern de la ciutat.

“S’han dit moltes coses, ahir una, abans d’ahir una altra, fa tres dies una altra, i els únics que han tingut una postura coherent tot aquest temps hem estat aquests partits, els altres han titubejat, no sabem a quin joc juguen”, ha assegurat Pellicer. En aquest sentit ha afegit que no volen entrar en retrets, i insten a què  es faci un “exercici de responsabilitat de totes les candidatures amb representació a l’Ajuntament perquè el PSC no tingui continuïtat”. Considera que seria coherent amb allò que han manifestat en campanya, més enllà de qui governi a Sabadell.
 
Tot i això, ni CiU ni Guanyem Sabadell estarien disposats a cedir com a mínim dos vots en l’acte d’investidura d’aquest dissabte per fer alcalde el candidat alternatiu a Josep Ayuso, donat que recriminen als signants de l’acord que se’ls ha apartat de qualsevol taula negociadora per configurar el futur govern. Amb tot, sobre la taula hi ha la voluntat de votar el propi candidat si no hi ha un gir en les negociacions, fet que cediria l’alcaldia a la força més votada el 24 de maig, el PSC.