L'Agència Europea del Medi Ambient crea un mapa interactiu que determina la qualitat de l'aire

Ho fa gràcies els més de 2.000 punts d'estacions que té per tot el continent

El mapa de Catalunya amb els diferents punts
El mapa de Catalunya amb els diferents punts | Agència Europea del Medi Ambient
Redacció
26 de novembre del 2017
Actualitzat el 30 de novembre a les 0:46h
Aquesta setmana s’ha activat l’ús preventiu per contaminació atmosfèrica a diversos municipis del Vallès, inclòs Sabadell. Això cal sumar que a Barcelona, a partir de l’1 de desembre, se sancionarà els vehicles que no duguin el distintiu de la Direcció General de Trànsit en episodis de contaminació.
 
Uns avisos que han coincidit amb una setmana especialment dolenta, perquè la manca de pluges està deixant instal·lada la pol·lució a l’ambient. Sabem de quina qualitat és l’aire que respirem? L’Agència Europea de Medi Ambient ha creat un mapa interactiu del continent en el que es pot consultar gairebé al moment i de forma molt local.
 

Cliqueu sobre el mapa per consultar la vostra població  Foto: Agència Europea del Medi Ambient


Una recreació gràcies els més de 2.000 punts d’estacions que té i determina la qualitat diferenciada en cinc nivells, que van des de bo a molt pobre. Utilitza cinc contaminants que són perjudicials per a la salut: partícules en suspensió (PM2,5 i PM 10), ozó troposfèric (O3), diòxid de nitrogen (NO2) i diòxid de sofre (SO2).
 
Sabadell apareix en aquest mapa, però el Vallès té força presència. Montcada i Reixac, Barberà, Terrassa, Castellar, Sentmenat i Rubí, entre d’altres localitats de la comarca compten amb aquesta eina per mesurar la qualitat de l’aire.