Rufián aprofita les «facilitats» del govern espanyol per «denunciar» Zoido, Albiol i Casado

Ho fa gràcies a la iniciativa impulsada pel Ministeri de l'Interior de presentar denúncies per delictes d'odi a Catalunya

Gabriel Rufián, al Congrés
Gabriel Rufián, al Congrés | Congrés
Redacció
25 de novembre del 2017
L'estat espanyol posa totes les facilitats per fomentar les denúncies per suposats "delictes d'odi" a Catalunya. Al web del Ministeri de l'Interior hi ha, amb aquest objectiu, un espai destinat a aquest tipus de delictes amb el nom: "Situació a Catalunya: protecció de les víctimes". 

Explica què es considera un delicte d'odi i ofereix tríptics informatius en cinc idiomes (en català no) i els telèfons de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. Així mateix, s'expliquen les maneres de prevenir aquest tipus de delicte i estadístiques.
 

Web per denunciar els delictes d'odi Foto: Ministeri d'Interior


El primer en utilitzar aquesta opció ha estat el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián, que a través d'una piulada ha agraït les "facilitats" del Miniteri de l'Interior i ha anunciat que "de moment" ja ha denunciat el ministre Juan Ignacio Zoido, el líder del PPC, Xavier García Albiol, i el secretari de comunicació del PP, Pablo Casado.