CASSA instal·la desfibril·ladors als seus centres de treball

En paral·lel, s’han programat cursos de formació de suport vital bàsic, amb l’objectiu de protegir les persones que ho puguin necessitar en cas de crisi cardíaca

Redacció
27 de novembre del 2017
Actualitzat el 03 de desembre a les 23:17h
Els principals centres de treball del Grup CASSA a Catalunya (Sabadell, Lleida, Agramunt i Avinyonet del Penedès) s’han equipat recentment amb nous desfibril·ladors. L’equip de Prevenció de Riscos Laborals de la companyia d’aigües ha estudiat quines són zones més sensibles i on és més adient situar-los. Les dues estacions depuradores d’aigües residuals de Sabadell (EDAR) o la Seu Social són alguns dels emplaçaments, a més de les principals oficines de CASSA arreu del  territori.

En paral·lel, en les darreres setmanes s’han portat a terme cursos de tècniques de Suport Vital bàsic (SVB) per a un grup de treballadors i treballadores de la companyia, que seran els encarregats de fer servir els desfibril·ladors en cas de necessitat i podran protegir el possible accidentat fins que aquest rebi la deguda atenció mèdica completa. Es preveu continuar amb les formacions periòdicament amb més personal de la companyia, amb l’objectiu que el màxim nombre possible de treballadors i treballadores conegui el funcionament dels aparells i adquireixin competències bàsiques en SVB.

La creació d’aquesta xarxa de desfibril·ladors respon a una iniciativa participativa interna impulsada per Seguretat i Salut del Grup CASSA. Anualment, es convoca un concurs intern en el qual els treballadors i treballadores proposen mesures i idees per millorar la seguretat de l’equip. Un treballador de l’àrea de Sanejament va proposar aquesta idea, que va resultar guanyadora. El Grup CASSA ha decidit portar-la a la pràctica amb l’objectiu de convertir les seves instal·lacions en espais cardioprotegits.

Els desfibril·ladors són instruments portàtils, senzills d’utilitzar, que permeten reconèixer una arítmia i aplicar una descàrrega amb el simple gest de polsar un botó. Per ajudar en la reanimació estan dotats d’instruccions acústiques per tal de seguir els passos correctes.
Els nous aparells estan degudament senyalitzats per si són necessaris tant per a urgències internes de la companyia (personal, visites...) com també externes, de l’entorn immediat dels centres de treball de Sabadell, Lleida, Agramunt i Avinyonet. De fet, els nous desfibril·ladors s’integren en la xarxa pública d’aquests aparells que coordina la Generalitat de Catalunya, sumant-se als que habitualment es troben en alguns edificis públics i esportius o fins i tot en la via pública d’alguns municipis.