Sabadell celebra el «red friday»: bon ritme de donacions a la Marató de Sang

Des de les nou del matí i fins a les nou de la nit, amb una pausa al migdia, es podrà donar al Casal Pere Quart

Actualització del marcador de donacions a les 12.00 hores
Actualització del marcador de donacions a les 12.00 hores | Albert Segura
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:54h
El Casal Pere Quart acull aquest divendres la Marató de Donants de Sang, una cita amb la solidaritat que, portes endins i en to de broma, l'organització l'ha rebatejat amb el nom de red friday, aprofitant que coincideix amb la celebració del black friday. Des de les 9.00 hores, i fines les 14.00 hores, i de i de les 17.00 a les 21.00 es podrà donar a l'equipament de la Rambla. La campanya l'organitza el Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, entres altres.

Fins les 13.00 hores, un total de 123 persones han fet donació. "Convidem a tothom a donar sang, cada donació ajuda a tres persones, som en una època on aviat vindrà la grip, i els donants malalts no poden donar sang, baixaran les donacions, però també ve Nadal, una època on tenim moltes coses per fer i no recordem que hem de donar sang", ha recalcat Roser Vallès, responsable de promoció de la donació del Banc de Sang i Teixits.

Enguany, la iniciativa porta el títol La teva sang diu coses. Comparteix-la i vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne i quins usos pot tenir la seva sang.

La Marató arriba més de tres mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Per tant, les persones que van fer donacions arrel d'aquests tràgics fets ja podran oferir-se novament durant la jornada a Sabadell. 

Es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades i els homes quatre.