Les obres de la plaça Espanya estaran enllestides a l'estiu

El proper dilluns comencen les feines que tindran un cost d'1,3 milions d'euros | En paral·lel es millorarà l'avinguda Josep Tarradellas | L'Ajuntament de Sabadell celebra i remarca el compromís del Govern en soterrar les vies a Can Feu

Esbós de com quedarà la plaça Espanya al final de les obres.
Esbós de com quedarà la plaça Espanya al final de les obres. | Ajuntament de Sabadell
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:37h
Les obres de la plaça Espanya finalment acabaran l’estiu del 2018. Així ho ha assegurat el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, “i aquest és el compromís”, ha remarcat. El proper dilluns començaran els treballs per complir el termini. Es tracta de la segona fase per “recuperar” aquest emplaçament de la ciutat i per la qual s’hi destinaran 1,3 milions d’euros. La finalitat no és una altra que “deixi de ser un lloc de pas per passar a ser un espai per gaudir i conviure”, ha explicat Fernàndez.
 
Una nova data i que endarrereix l’anterior pronòstic en uns mesos, tot i així el tinent d’alcalde ha afirmat que “si es vol posar el focus en un retard d’uns mesos, quan en 20 anys no hi ha hagut solució” i ha afegit, “ens hagués agradat començar-les abans”. En aquest sentit, ho ha justificat “als mecanismes de l’administració”.  
 
Els treballs es complementaran amb una millora de l’entorn, és a dir, l’avinguda Josep Tarradellas, que incorporarà nous arbres i es canviaran els parterres. S’espera que en uns tres mesos estigui acabada una zona que actualment presenta un aspecte “degradat”, ha qualificat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. Per aquest capítol s’hi han reservat 63.329,84 euros.
 
La plaça Espanya acabada
 
El nou espai, d’uns 9.500 metres quadrats, comptarà amb un amfiteatre per fer actes de tot tipus i una zona de jocs infantils pensats per motivar l’activitat física i per a la canalla, amb superfície tova pensada per poder filtrar i drenar l’aigua de pluja i que no es perdi --filosofia coneguda com a sistemes urbans de drenatge sostenible--. A més, el mur al mig de la plaça representarà els colors de La Mola. Guerrero ha recordat “el repte” de l'intercanviador de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que “limita” a l’hora d’actuar.
 
Per això, ha determinat que s’ha preferit optar per “prioritzar l’accés al vianant i donar un ús lúdic”. Així com també ha subratllat el caràcter sostenible del resultat final, a més d’estètic, entre d’altres característiques.
 

L'ubicació on anirà l'amfiteatre a la plaça Espanya Foto: Albert Hernàndez


Soterrament Can Feu
 
Aquest dijous el Departament de Territori i Sostenibilitat anunciava que les obres per soterrar la via de FGC a Can Feu començaran a finals d’any. Fernàndez ha posat l’accent en “el compromís” del Govern, rememorant que al maig es va fer públic. Tot plegat, “malgrat el vicepresident Junqueras i el conseller Rull estiguin a la presó. Els seus compromisos avancen i estem satisfets que la reivindicació exigida es compleixi”.