​Sabadell introdueix un model educatiu que promou la igualtat de gènere a les escoles bressol

Al llarg d'aquest curs es farà la formació dels professionals de les llars d'infants

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Un treball conjunt entre les regidories d’Educació i de Dret Civils i Gènere de l’Ajuntament de Sabadell han posat en marxa un projecte de caràcter transversal per afavorir la coeducació i que s’apliqui en les llars d'infants. La finalitat és promoure la igualtat i evitar els models de discriminació per raó de gènere.
 
La primera acció que es durà a terme serà la formació i realització de sessions específiques  durant el curs amb professionals de les escoles bressol. A més d’inculcar aquests valors en l’educació infantil, també vol ser una reflexió per identificar estereotips sexistes que, inconscientment, es poden transmetre als infants.  La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha indicat que la “coeducació és una línia de treball nostra molt important” i ha remarcat que introduir aquesta temàtica en els “currículums educatius” entre l’onzena de centres de la ciutat és una bona oportunitat.
 
A més de les sessions formatives, es crearà un grup impulsor integrat per dues persones representants de cada escola bressol, que seran, de fet, les referents del seu centre en qüestions de coeducació. Aquest grup impulsor realitzarà una formació addicional de 20 hores de durada. També s’ha previst una jornada de clausura del projecte que permeti concloure propostes per integrar la mirada coeducativa a les escoles bressol de Sabadell i iniciar la xarxa coeducativa entre totes.