​El claustre de la UAB exigeix l’alliberament «immediat» dels presos polítics

Insta el rectorat a defensar "l'autonomia de les institucions catalanes"

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:42h
El claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), celebrat aquest dimecres, ha aprovat una moció que exigeix ​​l'alliberament "immediat" dels líders d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'ANC, Jordi Sànchez, i els vuit membres del Govern cessats. En el text s'ha recordat que alguns dels empresonats estan o han estat vinculats a la UAB.
 
També ha "lamentat profundament" les mesures polítiques que ha suposat la intervenció de l'autogovern de Catalunya. S’ha instat el rectorat a defensar "l'autonomia de les institucions catalanes" en qualsevol fòrum en el qual la UAB estigui representada o hi participi.
 
Ha reclamat "diàleg i negociació" per afrontar “la crisi actual que és fonamentalment política”. Per això, ha demanat “tots els esforços necessaris per reconduir el conflicte” i trobar una solució amb el màxim consens possible.
 
La proposta ha justificat la seva presentació, partint que és una situació “insòlita” en els últims 40 anys a Catalunya i Europa. A més, ha remarcat el paper de les universitats catalanes, i especialment el de la UAB, perquè “sempre han estat un espai de lluita per les llibertats, i per aquest motiu no poden romandre silencioses davant d'aquesta situació política”.